Licențiere

Licenţierea cluburilor

News Details
Text

În rezultatul examinării documentelor de licenţiere prezentate de cluburile din Divizia Naţională, Organul Directiv de Prima Instanță din cadrul Sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal al FMF, la ședința sa din 28 aprilie 2017, a luat următoarele decizii:

- A acorda Licența UEFA pentru sezonul 2017-2018 și Licența Națională pentru sezonul de tranziție 2017 cluburilor:
FC Zaria Bălţi, FC Sheriff Tiraspol, FC Dacia Chişinău, FC Zimbru Chișinău, FC Petrocub-Hîncești, FC Dinamo-Auto Tiraspol

Cluburilor FC Milsami Orhei, CSF Speranța Nisporeni, FC Academia Chişinău, FC Ungheni și FC Saxan Ceadîr-Lunga le-a fost refuzată Licența UEFA pentru sezonul 2017-2018, dar li s-a acordat numai Licența Națională pentru sezonul de tranziție 2017.

Licența UEFA oferă cluburilor posibilitatea să evolueze în Divizia Naţională a Campionatului Moldovei, pe un stadion omologat de FMF și în Cupele Europene pe un stadion omologat de UEFA.

Licența Națională oferă cluburilor posibilitatea să evolueze în Divizia Națională a Campionatului Moldovei, pe un stadion omologat de FMF.

Conform prevederilor Regulamentului de Licențiere a FMF, cluburile care nu sunt de acord cu decizia luată, o pot ataca la Organul de Apel al Sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal al FMF într-un termen de 5 zile calendaristice.