Selecționate

Ionița și Carp, apți pentru meciul cu Franța

News Details
Text

Vești bune pentru Moldova înaintea meciului contra campioanei mondiale – Franța. Mijlocașii Artur Ionița (Cagliari, Italia) și Cătălin Carp (Ufa, Rusia) au primit permisiunea medicilor de a juca pe Stade de France în această seară. Ambii au acuzat probleme medicale la antrenamentele premergătoare partidei. Primul “11” însă va fi anunțat mai târziu de către selecționerul Engin Firat și va fi publicat pe site-ul nostru.

În același timp, partida contra “cocoșilor galici” poate fi una istorică pentru câțiva dintre jucătorii noștri. Vorbim despre acei fotbaliști care ar putea debuta pentru Echipa Țării: portarii Denis Rusu (Poli Iași, România) și Nicolae Cebotari (Sfîntul Gheorghe Suruceni), fundașii Artur Crăciun (Universitatea Cluj, România) și Maxim Focșa (Sfântul Gheorghe Suruceni) sau mijlocașii Eugen Oancea (SKA Habarovsk, Rusia) și Alexandru Belousov (Sheriff Tiraspol).

Cel mai experimentat jucător din Națională este Igor Armaș (FC Voluntari, România), care a adunat până acum 54 de meciuri în tricoul selecționatei Moldovei.

Partida din această seară va avea loc pe cunoscutul Stade de France, care are o capacitate de 80.888 de locuri. Pentru meciul cu Moldova au fost vândute deja 65.000 de bilete. Au cumpărat tichete la meci și 633 de suporterii moldoveni, care se vor afla în sectoarele B5, B6, B7 și B8. Astfel, crainicul arenei va face anunțurile în limbile franceză și română.

Potrivit organizatorilor, 284 de polițiști și 1235 de stewarzi vor asigura ordinea publică la stadion.

La meci au fost acreditați 200 de ziariști și 55 de fotografi. M6 și, respectiv, Canal 3 sunt posturile de televiziune, care vor transmite în direct partida în Franța și Moldova. Alte patru televiziuni deținătoare de drepturi, TF1, Esporte Brazil, beIN MENA și L’Equipe, au trimis echipe de filmare și reporteri la acest joc.
 

Image