Selecționate

Fotbal feminin / Proiectul "We Can" (video)

News Details
Text

Mai multe școli și cluburi de fotbal feminin din diferite regiuni ale țării au primit echipament sportiv în cadrul proiectului internațional de dezvoltare a fotbalului feminin "We Can", inițiat de Federația Moldovenească de Fotbal în colaborare cu Ambasada SUA în Moldova.

La eveniment au participat Alexandru Leancă, Asistent cultural în Ambasada SUA în Moldova, Alexandru Golban, Director al Selecționatelor Specializate FMF, Natalia Ceban, Inspector federal FMF, reprezentanți ai școlilor și cluburilor de fotbal feminin.

Implementarea acestui proiect a contribuit la crearea competițiilor regionale pentru echipe feminine U-13. Ulterior, cele mai bune jucătoare vor fi selectate în cadrul naționalelor regionale, care în viitorul apropiat vor forma lotul selecționatei U-15 a Moldovei.

În vara acestui an, a fost organizat în premieră  un turneu al Selecționatelor Regionale la fotbal feminin U-13. Scopurile principale ale întrecerii au fost descoperirea noilor talente fotbalistice și dezvoltarea fotbalului feminin în Moldova. Tot în cadrul proiectului internațional "We Can" a fost organizat un curs de instruire a antrenorilor din fotbalul feminin, categoria de vârstă U-13 și U-14. Lecțiile seminarului au fost susținute de antrenori  americani ai echipei University of Texas Rio Grande Valley.

Video