Antrenori

CURSURI DE PREGĂTIRE A ANTRENORILOR

News Details
Text

În municipiul Cahul a început miercuri, 2 mai, al XXXII-lea Curs de pregătire a antrenorilor pentru obținerea licenței UEFA de categorie „C”.

La aceste cursuri, care se vor desfășura în patru module până la sfârșitul anului 2018, s-au înscris 14 antrenori de la cluburile și școlile de fotbal din regiunea de sud a țării:  Nicolae Burdujan, Victor Roman, Iurie Smedu, Alexandr Todorov, Ion Chirilenco, Sergiu Vicol, Boris Zorilă, Vasilii Esir, Sergiu Grecea, Mihail Balov, Gheorghii Terzi, Serghei Delipei, Alexei Bîsca şi Ivan Ghenov.

La ceremonia de inaugurare a Cursului cu un mesaj de salut către participanți s-a adresat Vladimir Japalău, Secretar Executiv al Şcolii Federale de Antrenori, și Alexei Gheorghiu, Manager al Oficiului de Dezvoltare FMF, regiunea Sud.

Lecțiile cursului sunt susținute de către Vladimir Japalău și Serghei Truhanov, antrenor regional, Ivan Dragni, Viorel Craciun, tutori.

Odată cu crearea oficiilor regionale de dezvoltare ale FMF, precum și cu suportul antrenorilor regionali, Licenta C devine mai accesibilă candidaților din diferite zone ale țării. Acest program al Şcolii Federale de Antrenori a fost lansat în anul 2006 odată cu primele cursuri pentru obținerea licenței C în regiuni (Soroca, Vulcănești, Comrat și altele). În 2018, sunt planificate patru astfel de cursuri în regiunile sud, centru, nord și est.  

Sub monitorizarea Şcolii Federale de Antrenori, oficiile regionale vor fi acreditate să ofere Licența D și C.