Antrenori

Cursuri de pregătire a antrenorilor

News Details
Text

Luni, 23 septembrie, la Ternovca a început al XXXIX-lea Curs de pregătire a antrenorilor pentru obținerea licenței UEFA de categorie „C”.

La aceste cursuri, care se vor desfășura în patru module, s-au înscris 11 antrenori de la cluburile și școlile de fotbal din regiunea de est a țării: Valeriu Focșa, Vladislav Slipac, Alexandr Pașcenco, Constantin Mandrîcenco, Anatolie Cheptine, Alexandr Scripcenco, Eugen Gorodețchi, Veaceslav Podlisnic, Alexandru Popovici, Dmitri Popovici, Vadim Crîcimari.

La ceremonia de inaugurare a Cursului cu un mesaj de salut către participanți s-a adresat Vladimir Japalău, Secretar Executiv al Şcolii Federale de Antrenori, și Serghei Ursul, Manager al Oficiului de Dezvoltare FMF, regiunea Est.

Lecțiile cursului sunt susținute de către Vladimir Japalău, Dmitrii Vasiliev și Serghei Truhanov, antrenori regionali.

Odată cu crearea oficiilor regionale de dezvoltare ale FMF, precum și cu suportul antrenorilor regionali, Licenta C devine mai accesibilă candidaților din diferite zone ale țării. Acest program al Şcolii Federale de Antrenori a fost lansat în anul 2006 odată cu primele cursuri pentru obținerea licenței C în regiuni (Soroca, Vulcănești, Comrat și altele). În 2018, sunt planificate astfel de cursuri în regiunile sud, centru, nord și est. Sub monitorizarea Şcolii Federale de Antrenori, oficiile regionale vor fi acreditate să ofere Licența D și C.

Image