Antrenori

Cursuri de pregătire a antrenorilor

News Details
Text

În municipiul Cahul a început marți, 4 iunie, al XXXVIII-lea Curs de pregătire a antrenorilor pentru obținerea licenței UEFA de categorie „C”.

La aceste cursuri, care se vor desfășura în patru module până la sfârșitul anului 2019, s-au înscris 19 antrenori de la cluburile și școlile de fotbal din regiunea de sud a țării: Vladimir Babii, Alexandru Arabadji, Gheorghe Arabadji, Osman Aytekin, Dmitrii Calaraș, Sergiu Carastan, Viorel Covaci, Egor Fiodorov, Valeriu Iuraș, Nicolai Lupașco, Sergiu Ponomarenco, Vladimir Puris, Serghei Radcoglo, Veaceslav Serchili, Iurie Smedu, Constantin Stoian, Gheorghii Șompol, Serghei Terzi şi Alexandru Todorov.

Cu un mesaj de salut către participanți s-a adresat Alexei Gheorghiu, Manager al Oficiului de Dezvoltare FMF, regiunea Sud.

Lecțiile cursului sunt susținute de către Dănuţ-Stelian Oprea, Serghei Truhanov, lectori, Viorel Crăciun, antrenor regional.
 

Image
Text

Odată cu crearea oficiilor regionale de dezvoltare ale FMF, precum și cu suportul antrenorilor regionali, Licenta C devine mai accesibilă candidaților din diferite zone ale țării. Acest program al Şcolii Federale de Antrenori a fost lansat în anul 2006 odată cu primele cursuri pentru obținerea licenței C în regiuni (Soroca, Vulcănești, Comrat și altele). În 2018, au fost desfășurate astfel de cursuri în regiunile sud, centru, nord și est.  

Sub monitorizarea Şcolii Federale de Antrenori, oficiile regionale vor fi acreditate să ofere Licența D și C.