Antrenori

CURSURI DE PREGĂTIRE A ANTRENORILOR

News Details
Text

În municipiul Bălți a început marți, 12 iunie, al XXXV-lea Curs de pregătire a antrenorilor pentru obținerea licenței UEFA de categorie „C”.

La aceste cursuri, care se vor desfășura în patru module până la sfârșitul anului 2018, s-au înscris 16 antrenori de la cluburile și școlile de fotbal din regiunea de nord a țării: Igor Bîrsan, Petru Bulgăre, Andrei Chillari, Timofei Corlăteanu, Veaceslav Coroliuc, Victor Crainiuc, Dinu Curdulean, Dilmurat Daliev, Alexandru Dolganiuc, Vasile Dragot, Nicon Gobjilă, Igor Jurat, Anastasia Melnic, Victor Raicu, Chiril Șușu, Andrei Țurcan.

Cu un mesaj de salut către participanți s-a adresat Vladimir Japalău, Secretar Executiv al Şcolii Federale de Antrenori, și Vitalie Jurat, Manager al Oficiului de Dezvoltare FMF, regiunea Nord.

Lecțiile cursului sunt susținute de către Vladimir Japalău și antrenorii regionali – Igor Șpaniora și Nicolae Bunea.

Odată cu crearea oficiilor regionale de dezvoltare ale FMF, precum și cu suportul antrenorilor regionali, Licenta C devine mai accesibilă candidaților din diferite zone ale țării. Acest program al Şcolii Federale de Antrenori a fost lansat în anul 2006 odată cu primele cursuri pentru obținerea licenței C în regiuni (Soroca, Vulcănești, Comrat și altele). În 2018, au fost desfășurate astfel de cursuri în regiunile sud, centru, nord și est.  

Sub monitorizarea Şcolii Federale de Antrenori, oficiile regionale vor fi acreditate să ofere Licența D și C.
 

Image