FMF

Cupele europene / Tragerea la sorți

News Details
Text

Marți, 18 iunie, la sediul UEFA de la Nyon (Elveția) a avut loc tragerea la sorți a primei runde preliminare din Liga Campionilor, sezonul 2019/2020.

În primul tur preliminar, Sheriff Tiraspol va întâlni echipa Saburtalo, Georgia. Meciurile vor avea loc pe 9/10 iulie în Moldova, respectiv 16/17 iulie în Georgia.

În cazul calificării, campioana Moldovei o va întâlni în runda secundă preliminară, în dublă manșă (23/24 - 30/31 iulie) pe Dinamo Zagreb, Croația. 

Dacă va pierde duelul cu Saburtalo, Sheriff își va continua parcursul în Europa League, unde va da piept cu învinsa perechii dintre Partizani (Albania) și Qarabağ (Azerbaidjan).

Image
Text

În Europa League, Moldova este reprezentată de trei echipe. În primul tur preliminar, Milsami Orhei va juca împotriva formației FCSB România, Petrocub-Hâncești cu AEK Cipru, iar Speranța Nisporeni - cu Neftci Baku, Azerbaidjan. Partidele tur sunt programate pe 11 iulie conform programului:
FCSB - Milsami
AEK - Petrocub-Hâncești
Speranța - Neftci ***

*** În legătură cu faptul că Petrocub-Hâncești și Speranța vor disputa meciurile de acasă pe același stadion - Zimbru, UEFA a luat decizia de a schimba locul disputării meciului tur dintre Speranța Nisporeni și Neftci Baku. Întâlnirea va avea loc pe 11 iulie la stadionul Zimbru din Chișinău, iar returul se va disputa peste o săptămână în Azerbaidjan. 

În cazul calificării în turul doi preliminar, echipele noastre ar putea avea următorii adversari:
AEK - Petrocub-Hâncești / Levski Bulgaria - Ruzomberok Slovacia
Arsenal Rusia / Speranța - Neftci
Alashkert Armenia - FC Makedonija Macedonia de Nord / FCSB - Milsami