Competiţii

Comitetul Fotbal Profesionist

News Details
Text

Marți, 20 februarie 2018, la sediul FMF, a avut loc şedinţa Comitetului Fotbal Profesionist, la care au participat conducerea FMF şi reprezentanţii tuturor cluburilor de fotbal din Divizia Naţională.

Forul fotbalistic a fost reprezentat de Nicolae Cebotari, Secretar General, Mihai Anghel, Prim Vicepreşedinte, Leonid Oleinicenco, Director Executiv, Petru Soltanici, Director de Competiții, Alexandru Oprea, Inspector federal.

În cadrul ședinței oficialii au analizat propunerea FMF privind proiectul programului meciurilor Campionatului de fotbal în Divizia Națională, ediția 2018, care va demara pe 1 aprilie. 

Totodată, a fost examinată inițiativa privind organizarea campionatului de tineret-rezerve. În urma discuțiilor, pentru a micșora din cheltuielile cluburilor, oficialii FMF au venit cu următoarele propuneri:
- FMF va acoperi costul cheltuielilor pentru arbitraj în campionatul de tineret-rezerve;
- FMF va scuti complet de plata pentru arbitraj echipele participante în Divizia Națională, la fel ca în Diviziile A, B, fotbal feminin, copii și juniori
- va distribui plățile acumulate din taxele pentru legitimarea jucătorilor și antrenorilor străini în Divizia Națională în mod egal între toate cluburile participante în Divizia Națională.

Toate propunerile urmează a fi înaintate spre aprobare către Comitetul Executiv al FMF.