FMF

Campania ”Fotbal în școli” a ajuns la Liceul Teoretic "Orizont" (video)

News Details
Video
Text

Campania ”Fotbal în școli” inițiată de FMF a ajuns astăzi la Liceului Teoretic "Orizont". Peste 100 de elevi și eleve au participat la diferite exerciții cu mingea, și-au împărtășit cunoștințele despre sportul rege, iar la final s-au bucurat și de o sesiune de autografe şi poze cu internaționalul nostru Veaceslav Posmac, care a fost însoțit la eveniment de soția sa, Maria Posmac, arbitru FIFA.

În toată lumea astăzi s-a serbat Ziua mondială a fotbalului. Liceul "Orizont" din sectorul Ciocana al capitalei a comasat aceste 2 evenimente.

La ceremonia oficială, alături de conducerea liceului au participat directorul executiv al FMF, Adrian Ixari, managerul proiecte Grassroots FMF, Diana Bulgaru și coordonatorul regional, Alina Stețenco, care au oferit copiilor mingi, literatură fotbalistică și alte cadouri.

Adrian Ixari, director executiv FMF: ”Ne bucurăm că Liceul Teoretic "Orizont" face parte din programul pilot care prevede introducerea orelor de fotbal în învățământul extrașcolar. FMF speră că proiectul va ajuta elevii să practice activ fotbalul și va contribui la promovarea acestuia în rândul elevilor din clasele primare și liceale”.

Evenimentul face parte din ciclul de acțiuni organizate de Federația Moldovenească de Fotbal în cadrul Campaniei Sociale ”Fotbal în școli”, lansată de FMF în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Scopul campaniei este introducerea în învățământul general a disciplinei ”Educație Fizică și Fotbal”, precum și a orelor de fotbal în învățământul extrașcolar și în instituțiile de dezvoltare timpurie. Proiectul-pilot prevede 2 ore (lecții) de fotbal pe săptămână, în cadrul lecțiilor de educație fizică, pentru clasele primare (clasele 1-4) și va fi implementat în peste 90 de școli din Republica Moldova, care au semnate acorduri de colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal. În total vor fi implicați circa 15.000 de copii.

Image