Selecționate

Andrei Martin și Sergiu Cleșcenco, asistenții selecționerului Engin Firat

News Details
Image
Text

Andrei Martin și Sergiu Cleșcenco sunt antrenorii, care vor face parte din staful tehnic al selecționerului Engin Firat. Ambii au ajuns la o înțelegere cu Federația în dimineața zilei de astăzi. 

Andrei Martin este antrenorul echipei Dacia Buiucani, lidera Diviziei A. El va semna un contract valabil până la finalul anului 2020. Astfel Martin își va continua munca la Națională, indiferent de rezultatele acesteia.

Prin asta Federația de fotbal dorește să-i stimuleze pe antrenorii tineri, astfel încât aceștia să-și construiască în liniște programul, fără a fi amenințați de o posibilă demitere.

Andrei Martin (45 de ani) revine la Naționala Moldovei, după ce în perioada 2018-19 a fost secundul lui Alexandru Spiridon. El a mai activat în calitate de asistent la echipele Dacia Chișinău, Mordovia Saransk (Rusia), Kuban Krasnodar (Rusia), Qabala (Azerbaidjan) și Astra Giurgiu (România). 

Sergiu Cleșcenco este selecționerul reprezentativei Under 21 a Moldovei și își va păstra această funcție în continuare, în paralel cu statutul de asistent la echipa Națională.

Sergiu Cleșcenco (47 de ani) este golgheterul all-time al Naționalei (11 goluri în 65 de meciuri). În calitate de antrenor a câștigat Cupa și Supercupa Moldovei cu Milsami Orhei. A mai pregătit echipele Zimbru și Leiria (Portugalia) și a fost asistentul antrenorului la formația Rostov (Rusia).

Le dorim succes antrenorilor noștri!