Grassroots

1 Iunie - Ziua Internațională a copilului!

News Details
Text

În perioada 1-3 iunie în diferite localități din țară au fost desfășurate diferite acțiuni sportive dedicate Zilei internaționale a copilului. Cu suportul Oficiilor Regionale de Dezvoltare ale FMF s-au organizat festivaluri în cadrul proiectelor Școala Voluntarilor PRO-Fotbal, Live Your Goals, Grassroots Liga, Respect Liga, precum și OFFS - Sport+Școală+Poliție.

Aproximativ 2000 de copii cu vârste între 9 și 12 ani au participat la aceste acțiuni în Chișinău, Tiraspol, Bălți, Cahul, Butuceni, Ghidirim, Pănășești, Ceadîr-Lunga, Edineț, Ungheni, Mileștii Mici, Leova, Taraclia, Sadaclia, Congaz, Ceadîr-Lunga, Vulcănești, Ciobalaccia, Colibabovca, Rezina, Slobozia Dușca, Ștefan Vodă, Soroca, Grigoriopol, Anenii Noi, Ocnița, Ungheni, Bender și altele. O adevărată atmosferă de sărbătoare, de familie, a dominat la Tiraspol, unde alături de copii de terenul de fotbal au ieșit și 27 de mămici, grație cărora festivalul Grassroots Liga a devenit unul de familie. Toți participanții s-au ales cu cadouri din partea FMF. 

Buna desfășurare a evenimentelor a fost asigurată de către cele patru oficii de dezvoltare, regiunile Nord (manager – Vitalie Jurat), Sud (manager – Alexei Gheorghiu), Centru (manager – Vitalie Lungu) și Est (manager – Serghei Ursul), alături de instructorii regionali, antrenorii, voluntarii, părinții, Administraţiile Publice Locale, care au contribuit ca prima zi de vară – Ziua Mondială a Ocrotirii Copilului – să devină de neuitat, să devină un bun prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viață fiecărui om – copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a aprecia și iubi copiii și de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea, de a primi satisfacţie maximă de la jocul iubit – fotbalul!