FMF

Proiectul "NOI"

News Details
Text

Federația Moldovenească de Fotbal organizează în lunile august și septembrie, în diferite localități din țară, seminare cu participarea antrenorilor și conducătorilor şcolilor de fotbal.

Scopul acțiunilor este implementareaîn şcolile de fotbal a proiectului „Noi” – o strategie de dezvoltare a fotbalului de juniori de elită (8-17 ani). Datorită efortului întregii comunităţi fotbalistice va fi formulată o filosofie naţională de dezvoltare a fotbalului, dar şi un concept de joc al selecţionatelor naţionale în toate aspectele. 
Un Seminar de acest gen se desfășoară în perioada 07-08.09.2016 la Biroul Oficiului Teritorial Sud în orașul Cahul. La acest seminar participă antrenorii și conducătoril şcolilor de fotbal din localitățlle : Cahul, Comrat, Congaz, Ceadîr-Lunga.

Astfel de seminare au avut loc si în alte regiuni ale țării, precum: Drochia, Edineț, Bălţi, Chișinău, în comuna Ciorescu, în satul Ternovca, la care au participat antrenori de la școlile sportive din Ocnița, Briceni, Edineț, Brătușeni, Drochia, Soroca, Râșcani, Dondușeni, Bălţi, Făleşti, Glodeni, Sângerei, Tiraspol, Bender, Grigoriopol, Cioburciu, Butor, Sheriff, Zimbru, .

Buna desfășurare a evenimentelor este asigurată de Ghenadie Scurtul, Director Tehnic, Oleg Molceanov, Inspector federal FMF, Igor Șpaniora, Igor Negrescu, Antrenori regionali FMF, Valeriu Oloieru, Antrenorul selecționatei U-15, Mihai Moraru, Antrenor de portari, împreună cu antrenorii regionalii din zonele Nord, Centru, Est și Sud:  Nicolae Bunea, Vitalie Mardari, Serghei Truhanov, Dmitri Vasiliev, Vasile Poroșenco.