Prin fotbal să creștem sănătoși

Ziua Internațională a Taților (video)

News Details
Text

Circa 100 de copii şi părinţi au sărbătorit Ziua Internațională a Taților în cadrul unui eveniment sportiv organizat duminică, 17 iunie, grație unui parteneriat dintre Federația Moldovenească de Fotbal şi UNICEF Moldova.

Micii sportivi au avut ocazia să-și pună uniformele în vestiarele echipei naționale de fotbal a Moldovei și să participe la activități sportive cu elemente de fotbal pe arena principală a stadionului Zimbru.

La eveniment au participat tați cu copii de diferite vârste, băieți și fete, precum și copii cu dizabilități sau copii de pe malul stâng al Nistrului. 

La ceremonia oficială au participat Nicolae Cebotari, Secretar General al FMF, Svetlana Patraş, Coordonator al proiectului „Prin Fotbal să Creştem Sănătoşi”, Natalia Ceban, Manager Fotbal Feminin FMF, Margarita Tileva, Reprezentantă de Țară adjunctă, UNICEF Moldova, Angela Munteanu, Ofiţer de Comunicare UNICEF Moldova, Iana Creul, Ofiţer Programe UNICEF Moldova.

Buna desfăşurare a sărbătorii a fost asigurată de Liliana Papina, Psiholog al proiectului „Prin Fotbal să Creştem Sănătoşi” și instructorii proiectului Open Fun Football Schools Moldova.

Proiectul „Prin Fotbal să Creştem Sănătoşi” a donat, în cadrul evenimentului, un lot de echipament sportiv grădiniței ”Sun Rise”, una din grădinițele inclusive din Chișințiu. Acest proiect este susținut de UEFA HatTrick FSR resurse.

Ziua Internațională a Taților este sărbătorită în mai mult de 90 de țări ale lumii. Deoarece Cupa Mondială se află în plină desfășurare, legenda fotbalului David Beckham oferă o imagine emoționantă a experiențelor sale ca părinte într-un videoclip lansat astăzi de cartierul general UNICEF.

Ziua Taţilor rămâne o oportunitate de exprimare a aprecierii dragostei şi efortului părinţilor în creşterea şi educarea copiilor, pentru a recunoaşte contribuţia tatălui în viaţa copilului, în cadrul familiei şi în societate.
 

Image
Video
Video
Video