Grassroots

Turneul Republican ”LIGA STUDENȚEASCĂ” (video)

News Details
Text

Marți, 16 octombrie, la Centrul de Excelență în Construcții a demarat competiția de mini-fotbal rezervată centrelor de excelență și colegiilor din cadrul Turneului Republican ”LIGA STUDENȚEASCĂ”.

În total, în competiție s-au înscris 32 echipe de băieți și 14 echipe de fete. La etapa preliminară, echipele vor juca în grupe, repartizate conform principiului geografic (Chișinău, Bălți, Soroca, Cahul, Țaul, Ungheni și Edineț). Echipele învingătoare în faza grupelor se vor califica în etapa intermediară, iar apoi și în cea finală, ambele urmând să se desfășoare la Chișinău  în luna noiembrie cu ocazia Zilei Internaționale a Studenților.

La ceremonia oficială prilejuită acestui eveniment au participat Valentin Chicu, Manager Grassroots FMF, Valeriu Pelivan, Directorul Centrul de Excelență în Construcții, Dumitru Vengher, Directorul Colegiului Tehnic al UTM, alți oaspeți și oficiali.

În prima zi de concurs, la Chișinău, au fost înregistrate următoarele rezultate:

Centrul de Excelenţă în Informatică şi Tehnologii Informaţionale – Colegiul Tehnic al UTM 6-2
Centrul de Excelenţă în Construcţii – Centrul de Excelenţă în Educație Artistică „Ștefan Neaga” 9-1
Colegiul de. Ecologie - Colegiul Naţional de Comerţ 3-0
Centrul de Excelenţă în Viticultură şi Vinificaţie (Stăuceni) - Centrul de Excelenţă în Medicină şi Farmacie „Raisa Pacalo” 0-3
Centrul de Excelenţă în Transporturi - Colegiul “V. Lupu” (Orhei) 7-1
Centrul de Excelenţă în Economie şi Finanţe - Centrul de Excelenţă în Energetică şi Electronică 6-1

În grupa de calificare de la Soroca învingătoare a ieșit echipa Colegiului Tehnic Agricol din Soroca, care s-a impus categoric în fața echipelor Colegiului ”Mihai Eminescu” din Soroca (3-0), Colegiului de Arte ”Nicolae Botgros” din Soroca (10-3) și a Colegiului Agroindustrial din Rîșcani (6-2).

La Țaul, pe locul 1 s-a clasat echipa Colegiului "Gheorghe Asachi" din Lipcani, care, deși a cedat în fața echipei Colegiului Agroindustrial "Gheorghe Raducan" din Grinauti (2-3), a reușit să învingă echipa Centrului de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul (3-2) și pe cea a Colegiului de Medicină Veterinară și Economie Agrara din Brătușeni (6-1).

Între timp, în concursul universităților, se apropie de sfârșit etapa preliminară, iar în acest moment se cunosc deja 7 din cele 8 echipele calificate în faza intermediară - Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea Pedagogică de Stat ”I.Creangă”, Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, Academia ”Ștefan cel Mare” a MAI, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”N.Testemițanu”, Universitatea de Stat din Comrat și Universitatea de Stat ”A.Russo”din Bălți.

Video