Selecționate

Să menținem flacăra aprinsă: Hai la futsal!

News Details
Text

Joi, cu Mihai Burciu

Fotbalul moldovenesc și-a regăsit o parte din elementul de bază: pasiunea suporterilor. După recentele două partide ale naționalei contra Franței de la Paris și acasă cu Islanda, unde fotbaliștii noștri au demonstrat o altă fațetă a echipei, entuziasmul este mare în rândul tuturor microbiștilor. 

Dar pentru că sezonul rece s-a așternut încet și sigur peste fotbalul nostru, atât pentru echipele de club, cât și pentru cele naționale, întreținerea acestui foc al pasiunii și entuziasmului trebuie să decurgă la aceeași capacitate zilnică, astfel, urgent trebuie să ne agățăm de alternative. 
Nu este o variantă mai bună, potrivită și la îndemână de a ne arăta continuarea suportului față de fotbal și loturile naționale, decât de a susține selecționata națională de fotbal în sală. 

Echipa noastră și-a pregătit două meciuri amicale acasă, în bijuteria de sală Complexul Sportiv “Futsal Arena FMF” din com. Ciorescu, chiar în primele zile ale lunii decembrie. 

Moldova - Bulgaria, 2 decembrie, ora 18:30
Moldova - Bulgaria, 3 decembrie, ora 18:30

Aceste două partide, atât pentru jucători și antrenori, dar și pentru organizatori și spectatori, sunt doar startul spectacolului care va urma în luna ianuarie, când țara noastră va găzdui o etapă preliminară pentru calificarea la Campionatul European din 2022.  UEFA a încredinţat Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal organizarea meciurilor, care vor avea loc la Complexul Sportiv “Futsal Arena FMF” din com. Ciorescu în perioada 29 ianuarie – 1 februarie 2020.

În urma tragerii la sorți, echipa noastră a fost repartizată în grupa H alături de Israel și Anglia. Câștigătoarele grupelor se vor califica direct în faza următoare a competiției. În același timp, echipele clasate pe locul doi, precum și cinci cele mai bune de pe poziția a treia vor disputa meciuri de baraj pentru a accede în faza preliminară de bază, programată în anul 2021.

Să avem în vedere că în luna septembrie a acestui an, naționala noastră a devenit câștigătoarea turneului internațional din Belarus. Grație unui golaveraj mai bun, echipa pregătită de Vladimir Vusatîi s-a clasat pe prima poziție, ceea ce ne dorim să se întâmple și la finalul meciurilor de la sfârșitul lunii ianuarie la Ciorescu. 

Selecționata Republicii Moldova se află în TOP 50 al celor mai bune echipe din lume, ocupând poziția 49 cu un total de 993 de puncte, fiind în fața echipelor Angliei (57), Germaniei (64) sau a Suediei (65). Clasamentul este condus de Brazilia, Spania și Rusia. 

Hai, Moldova! 

Image