Prin fotbal să creștem sănătoși

Proiectul social “Prin Fotbal să creștem sănătoși”

News Details
Text

Proiectul social “Prin Fotbal să creștem sănătoși” este în plină desfășurare. Chiar de Ziua Internațională a Fotbalului, luni, 10 decembrie, la Instituția de Educație Timpurie cu practici inclusive nr.13 din orașul Soroca a fost organizată pentru copii, inclusiv cei cu cerințe educaționale speciale, o sesiune de socializare și antrenament de fotbal.

La eveniment au fost prezenți Svetlana Patraş, Coordonatorul proiectului social “Prin Fotbal să creștem sănătoși”, Anastasia Cojuhari, Directorul IET nr.13, Andrei Jitniuc, Secretar General al Asociației de Fotbal Soroca, Liliana Papina, psiholog.

Instituțiile de Educație Timpurie vor continua activitățile practice în martie 2019. Copiii vor frecventa sesiunile o dată pe săptămână în cadrul unor festivaluri fotbalistice, cu suportul părinților, bunicilor, dar şi asistenților sociali. Închiderea sezonului pentru cele 11 grădinițe va avea loc în mai 2019, iar fiecare copil va primi o diplomă pentru succes remarcabile în cadrul proiectului.

Scopul acestui proiect social este de a încuraja și îndruma copiii către sport și un mod de viață sănătos, prin practicarea fotbalului și activităților distractive.

Proiectul social „Prin fotbal să creștem sănătoși” este o inițiativă susținută cu eforturile comune ale UEFA, Fondul de Responsabilitate Socială prin fotbal HatTrick UEFA, FMF şi UNICEF.

Vă propunem un reportaj foto din grădinițele monitorizate în luna noiembrie: la IED cu practici inclusive nr.13  din orașul Soroca, IED nr.168 din Chișinău, Grădinița – creșa „Cocoșelul de aur ” din or. Rezina, IET nr. 7 din orasor Ceadîr-Lunga.