Prin fotbal să creștem sănătoși

“Prin Fotbal să creștem sănătoși”

News Details
Text

Proiectului social  “Prin Fotbal să creștem sănătoși” este în plină desfășurare. În prima zi a lunii noiembrie, în conformitate cu planul de acțiuni, la Instituția de Educație Timpurie „Guguță” din orașul Ungheni a fost organizată pentru copii, inclusiv cei cu cerințe educaționale speciale, o sesiune de socializare și antrenament de fotbal.

La eveniment au fost prezenți Desiree Jongsma, Reprezentantă de Ţară UNICEF în Moldova,  Angela Munteanu, Ofiţer de Comunicare UNICEF Moldova, Emilia Cucuruzac, Directorul IET „Guguță”, iar forul fotbalistic a fost reprezentat de către Svetlana Patraş, Coordonatorul proiectului social  “Prin Fotbal să creștem sănătoși”, Natalia Ceban, Inspector federal FMF, Vadim Caftanat, fotoreporter.

Image
Text

Până la sfârșitul anului, în cadrul proiectului vor fi monitorizate instituțiile de educație timpurie din Ceadâr-Lunga, Soroca, Călărăşeuca, Rezina, Cahul. Copiii vor frecventa sesiunile o dată pe săptămână în cadrul unor festivaluri fotbalistice, cu suportul părinților, bunicilor, dar şi asistenților sociali.

Scopul acestui proiect social este de a încuraja și îndruma copiii către sport și un mod de viață sănătos, prin practicarea fotbalului și activităților distractive. De asemenea o atenție sporită este acordată și alimentației corecte.

Proiectul social „Prin fotbal să creștem sănătoși” este o inițiativă susținută cu eforturile comune ale UEFA, Fondul de Responsabilitate Socială prin fotbal HatTrick UEFA, FMF şi UNICEF.

Image