Selecționate

PREȘEDINTELE ȚĂRII, ÎNTÂLNIRE CU SELECȚIONATA DE FUTSAL

News Details
Text

Duminică, 20 octombrie, Președintele țării Igor Dodon a fost oaspetele Centrului de Pregătire al Selecționatelor Moldovei de la Vadul lui Vodă.

Șeful statului a dat curs invitației Președintelui Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco, și a găsit timp să vadă infrastructura existentă la Centrul tehnic, precum și care sunt condițiile de pregătire a fotbaliștilor noștri pentru meciurile din cadrul campionatelor mondiale și europene.

Igor Dodon s-a întâlnit cu jucătorii și stafful tehnic al Echipei Naționale de futsal pentru a le ura succes înainte de plecarea la turneul de calificare din cadrul Campionatului Mondial 2020 la futsal.

“Am hotărât să vin astăzi la Vadul lui Vodă pentru a vă încuruja înainte de meciuri. Noi credem că futsaliștii noștri au potențial să se întoarcă acasă cu obiectivul îndeplinit – calificarea în etapa următoare a competiției”, a declarat Igor Dodon.

“Vreau să-i mulțumesc Domnului Președinte că a găsit posibilitate să vină la Centrul Tehnic pentru a încuruja Echipa Națională de futsal în ajunul turneului de calificare din Azerbaidjan. Este un gest de susținere a Federației Moldovenești de Fotbal, a întregii obștimi fotbalistice din țara noastră. Echipei noastre îi doresc succes, sper ca jucătorii să arate caracter pentru a atinge obiectivul propus”, a menționat Leonid Oleinicenco, Președintele FMF.

“De cât timp sunt antrenor la Naționala de futsal, este pentru prima dată când Președintele țării a venit la noi în cantonament pentru a ne susține înaintea unui turneu important. Va fi greu, dar noi vom lupta cu toți adversarii pentru punctele puse în joc”, a declarat Vladimir Vusatîi, antrenorul selecționatei Moldovei de futsal.

“Din partea echipei vreau să Vă mulțumesc, Domnule Președinte, pentru cuvintele de încurajare adresate nouă, iar noi vă promitem că vom face tot posibilul ca să ne calificăm în etapa următoare a competiției”, a declarat căpitanul echipei, Sergiu Tacot.

Vă reamintim că selecționata Moldovei de futsal a devenit câștigătoarea grupei H din prima etapă preliminară a Campionatului Mondial 2020 la futsal (8-4 cu Țara Galilor, 13-3 cu Irlanda de Nord și 2-1 cu Finlanda). În etapa a doua preliminară, Moldova va juca cu Slovacia, Muntenegru și Azerbaidjan, gazda mini-turneului în grupa 3. Cele mai bune două echipe se vor califica în Etapa de Elită.

Image