FMF

Moldova alege noua strategie de dezvoltare a fotbalului: UEFA GROW ”Federațiile viitorului”

News Details
Text

Recent, la Madrid, Spania, a avut loc conferința UEFA GROW, la care au participat reprezentanții Federațiilor naționale europene de fotbal. Principalul subiect al conferinței a fost Proiectul de dezvoltare ”Federațiile viitorului”. Este vorba despre un nou concept de dezvoltare al tuturor federațiilor de fotbal, membre ale UEFA, care să se conducă de un model comun de activitate. Acest lucru va permite UEFA și asociațiilor din întreaga Europă să colaboreze îndeaproape, pentru a împărtăși cele mai bune strategii din lumea fotbalului.

La conferință a fost prezentat în detalii programul de dezvoltare UEFA GROW. Ulterior, Comitetul Asociațiilor Naționale al UEFA, din care face parte și Leonid Oleinicenco, președintele Federației Moldovenești de Fotbal a aprobat noul program. 

Astfel, Federația Moldovenească de Fotbal a acceptat să treacă la o nouă strategie de dezvoltare. 

Programul UEFA GROW a organizat câteva ședințe de lucru pe parcursul anului 2019 inclusiv la Chișinău. În cadrul acestor ședințe, echipa GROW în comun cu experți de la FMF au elaborat noua strategie a Federației Moldovenești de Fotbal. 

Aceasta va fi propusă spre dezbateri experților din domeniu, apoi va fi prezentată spre aprobare la Congresul Ordinar al FMF din prima jumătate a anului 2020. 

De la lansarea sa în 2015, UEFA GROW a ajutat asociațiile naționale de pe continent să promoveze fotbalul prin utilizarea cercetării bazate pe dovezi, a analizei pieței și a opiniei industriei, pentru a promova planuri strategice și consolidarea capacităților de dezvoltare a fotbalului. 

Următorul pas al UEFA GROW este implementarea conceptului de "Federații de fotbal al viitorului".

 

Image