Grassroots

Memorialul "Nicolae Chiriliuc"

News Details
Text


Joi, 20 decembrie 2018, Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv (LIRPS) în colaborare cu Universitatea de Stat din Moldova au organizat la Palatul Sporturilor USM a XIV-a ediţie a Turneului de minifotbal, consacrat memoriei antrenorului Nicolae Chiriliuc. Au participat echipe de copii cu anul naşterii 2006-2007: CSCT Dacia-Buiucani Chișinău, CS Petrocub Hâncești, FC  Ștefan Cel Mare, ȘS Ialoveni, LIRPS, LTPS nr.2 și Zimbru Chișinău.

Câştigătoare a devenit echipa CS Petrocub Hânceşti. 

Sandu Călugăreanu (CSCT Dacia-Buiucani Chişinău) a devenit învingătorul concursului „Cel mai bun jongler”, primind cadou o carte: „Nicolae Simatoc: De la „Ripensia” la „Barcelona” din partea lui Boris Boguș, unul din autorii cărţii. Un cadou asemăntător a primit și echipa Petrocub Hânceşti, care câștigat concursul „Cunoaște istoria fotbalului”.

FMF a fost reprezentată la eveniment de către Igor Soltanici, Inspector Federal. Din partea forului fotbalistic național, fiecare echipă a primit în dar câte o minge. 

Printre discipolii lui Nicolae Chiriliuc sunt foşti jucători ai selecţionatei de fotbal a R. Moldova – Victor Golovatenco, Mihai Moraru, Vladislav Lungu, Serghei Pogreban, Anatol Doroş ş.a.
 

Image
Image