Grassroots

Liga Studențească 2018 (video)

News Details
Text

Luni, 8 octombrie, la Complexul Sportiv al Tineretului UTM a demarat Turneul Republican de mini-fotbal ”Liga Studențească”. 

La competiție sa-u înscris 59 de echipe, inclusiv 13 feminine, de la instituțiile de învățământ superior, centrele de excelență și colegii din toată țara. Turneul se va desfășura în trei etape - regională, intermediară și finală - iar meciurile vor avea loc pe terenurile de fotbal din municipiile Chișinău, Bălți, Soroca, Cahul, Ungheni și satul Țaul.

La ceremonia de deschidere a Turneului au participat Valentin Chicu, Manager Grassroots FMF, Veaceslav Mîrzac, Secretar General al Federației Sportului Universitar din Moldova, Valeriu Baeșu, Decanul Facultății Științe Economice a ULIM. 

Primii au intrat în concurs studenții instituțiilor de învățământ superior. Iată rezultatele primelor meciuri: Universitatea Tehnică a Moldovei - Universitatea Pedagogică de Stat "I.Creangă" 4-1, Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport - ULIM 7-3, Academia Militară a Forţelor Armate – Universitatea de Stat din Moldova 2-7, Academia "Ştefan cel Mare" a MAI - Institutul de Relaţii Internaţionale din Moldova 10-0, Universitatea de Stat din Comrat - Universitatea de Stat din Taraclia 5-1, Universitatea de Stat "B. P. Hasdeu" din Cahul  - Universitatea de Stat din Taraclia 10-0, Universitatea de Stat "B. P. Hasdeu" din Cahul - Universitatea de Stat din Comrat 1-3.

Competiția este organizată de către Federația Moldovenească de Fotbal în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării al R.Moldova, Consiliul Rectorilor din Moldova, Federația Sportului Universitar din Moldova și Asociația Colegiilor ”ProCollegium”.

Turneul se va încheia la 18 noiembrie cu prilejul Zilei Internaționale a Studenților.

Image
Video