Grassroots

Liga Studențească 2018

News Details
Text

La Centrul de Excelenţă în Informatică şi Tehnologii Informaţionale din mun. Chișinău a demarat competiția feminină de calificare (zona Chișinău) din cadrul Turneului Republican ”Liga Studențească”, rezervat centrelor de excelență și colegiilor din Republica Moldova.

În total, în competiție s-au înscris 13 echipe de fete, inclusiv 5 din mun. Chișinău. La etapa preliminară, formațiile joacă în grupe, repartizate conform principiului geografic (Chișinău, Bălți, Edineț, Cahul și Ungheni). Echipele învingătoare se califică în etapa intermediară, iar apoi și în cea finală, ambele urmând să se desfășoare la Chișinău, în luna noiembrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Studenților.

La ceremonia oficială prilejuită acestui eveniment au participat Valentin Chicu, Manager Grassroots FMF, Dumitru Vengher, Directorul Colegiului Tehnic al UTM, Vladimir Gorii, Coordonatorul competiției, alți oaspeți și oficiali.

În grupa preliminară de la Edineț, învingătoare a ieșit echipa Colegiului Agroindustrial „Gheorghe Răducan” (Grinăuţi), care a învins Colegiul de Medicină Veterinară şi Economie Agrară (Brătuşeni).

Din grupa de la Ungheni s-a calificat Colegiul Agroindustrial (Ungheni), care s-a impus în fața echipei Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei (Ungheni).

La Bălți, câștigătoare a devenit Colegiul de Industrie Uşoară (Bălți), care a trecut de Centrul de Excelenţă în Servicii şi Prelucrarea Alimentelor (Bălți).

La Cahul, Colegiului de Medicină (Cahul) a învins echipa Colegiului “Mihail Ciachir” (Comrat) și a promovat în următoarea etapă a competiției.

Faza intermediară a turneului (inclusiv semifinalele), se va desfășura în perioada 5-6 noiembrie la Chișinău.

Image