Licențiere

Licenţierea cluburilor

News Details
Text

Organul Directiv de Prima Instanță din cadrul Sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal al FMF la ședința din 20 iunie 2016 a luat următoarele decizii:

A acorda Licența Națională clubului:
- CF Ungheni
Licența Națională oferă cluburilor posibilitatea să evolueze în Divizia Națională a Campionatului Moldovei pe un stadion omologat de FMF.

Clubului Spicul Chișcăreni i s-a refuzat acordarea Licenței Naționale.

“FC Spicul nu s-a conformat unor cerințe ale Regulamentului de licenţiere a cluburilor de fotbal FMF – Licența N. Detaliile exacte le putem oferi numai cu acordul în scris al clubului Spicul Chișcăreni. Acest fapt este stipulat de cerințele de confidențialitate din cadrul sistemului de licențiere. Dacă va exista o asemenea permisiune, noi suntem gata să facem publice toate cauzele neacordării Licenței Naționale. În același timp, Spicul poate oferi aceste detalii fără permisiunea cuiva” a declarat Mihai Anghel, Preşedinte al Comitetului FMF pentru licenţiere.

A acorda Licența “A” cluburilor:
Spicul Chișcăreni
- CSCT Buiucani
- Gagauziya-Oguzsport
- FC Victoria 
- Codru Lozova
- Iskra Rîbnița
- FC Edineț
- CF Intersport-Aroma
- FC Sfântul Gheorghe
- Real-Succes
- Prut Leova
- Sparta Selemet
- FC Sângerei
Licența “A” oferă cluburilor posibilitatea să evolueze în Divizia A pe un stadion omologat de FMF.

Clubului Bogzești i s-a refuzat acordarea Licenței A.

Conform prevederilor Regulamentului de Licențiere a FMF, cluburile care nu sunt de acord cu decizia luată, o pot ataca la Organul de Apel al Sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal al FMF într-un termen de 5 zile calendaristice.