Grassroots

Fotbalul – sărbătoare pentru copii!

News Details
Text

La începutul lunii iunie în diferite localități din țară sunt desfășurate diferite acțiuni sportive dedicate Zilei internaționale a copilului. Cu suportul Oficiilor Regionale de Dezvoltare ale FMF s-au organizat festivaluri în cadrul proiectelor Școala Voluntarilor PRO-Fotbal, Grassroots Liga, Respect Liga, precum și OFFS - Sport+Școală+Poliție.

Mii de copii cu vârste între 9 și 12 ani au participat la aceste acțiuni în Nisporeni, Bubuieci, Edineț, Bălți, Brătușeni, Cahul, Vulcăneşti, Cantemir, Ceadîr-Lunga, Leova, Chirsova, Chișinău, Tiraspol, Bender, Cioburci, Dubăsari, Căușeni, Blijnii Hutor și altele. O adevărată atmosferă de sărbătoare, de familie, a dominat la Tiraspol, unde alături de copii de terenul de fotbal au ieșit și 22 de mămici, grație cărora festivalul Grassroots Liga a devenit unul de familie. Toți participanții s-au ales cu cadouri din partea FMF. 

Buna desfășurare a evenimentelor a fost asigurată de către cele patru oficii de dezvoltare, regiunile Nord (manager – Vitalie Jurat), Sud (manager – Alexei Gheorghiu), Centru (manager – Vitalie Lungu) și Est (manager – Serghei Ursul), alături de instructorii regionali, antrenorii, voluntarii, părinții, Administraţiile Publice Locale, care au contribuit ca prima zi de vară – Ziua Mondială a Ocrotirii Copilului – să devină de neuitat, să devină un bun prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viață fiecărui om – copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a aprecia și iubi copiii și de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea, de a primi satisfacţie maximă de la jocul iubit – fotbalul!

Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului.