Grassroots

Fotbal feminin / Turneul Selecționatelor Regionale U-13 (video)

News Details
Text

Selecționata regională Nord a devenit câștigătoarea Turneului Selecționatelor Regionale la fotbal feminin U-13. În finală, echipa antrenată de Ion Coroliuc și Anastasia Melnic s-a impus în fața selecționatei Est, scor 3-2. Golurile învingătorilor au fost marcate de Lilia Fîntînă, dublă, și Felicia Guțu. De partea cealaltă au înscris Anastasia Berzan și Amina Donțu.

În meciul pentru locul trei, selecționata Centru a trecut de selecționata Sud cu scorul de 3-0, grație golurilor semnate de Adelina Cojocari, dublă, și Mădălina Cașcaval.

Meciurile au avut loc la stadionului Centrului de Pregătire al Selecționatelor Moldovei de la Vadul lui Vodă.

La ceremonia de premiere au participat Dragoș Hîncu, Vicepreședintele FMF, Jed Wolfington, Atașat cultural al Ambasadei SUA în Moldova, Alexandru Golban, Director al Selecționatelor Specializate FMF, Natalia Ceban, Inspector federal FMF, care au înmânat echipelor cupe și diplome.

Turneul Selecționatelor Regionale la fotbal feminin U-13 a fost organizat în premieră de către Federația Moldovenească de Fotbal în colaborare cu Ambasada SUA în Moldova în cadrul proiectului internațional de dezvoltare a fotbalului feminin "We Can".

La competiție vor participa selecționatele regionale completate cu jucătoare cu anul nașterii 2005-2007. Scopul principal al turneului este de a descoperi noi talente fotbalistice, de a dezvolta fotbalul feminin în Moldova, precum și de a contribui la schimbul de experiență între antrenori.

Selecţionatele regionale WU-13
Luni, 30 iulie
17.00 CENTRU - EST 1-1, 3-4 pen.
19.00 NORD - SUD 1-1, 5-4 pen.
Marți, 31 iulie
09.00 Meci pentru locul 3: Centru - Sud 3-0
11.00 Finala: Est - Nord 2-3
Image
Video
Text

Tot în cadrul proiectului internațional "We Can" a fost organizat un curs de instruire a antrenorilor din fotbalul feminin, categoria de vârstă U-13 și U-14. Lecțiile seminarului au fost susținute de antrenorii americani Glad Bugariu, antrenor principal la University of Texas Rio Grande Valley, și Silviu Telespan, antrenorul secund al acestei echipe.

Image
Image
Image
Image