FMF

Festivalul „Posibilități echitabile în sport” (video)

News Details
Text

Miercuri, 7 noiembrie, Complexul Sportiv “Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu a găzduit festivalul cu genericul “Posibilități echitabile în sport”.  

Într-o atmosferă de sărbătoare, zeci de tineri cu necesități speciale au avut posibilitatea să practice diferite genuri de sport, cum ar fi badminton, baschet, tenis de masă, darts, joc de dame și altele. La finalul acțiunii, fiecare participant s-a ales cu medalii și diplome de onoare.

Image
Text

La ceremonia oficială prilejuită acestui eveniment au participat Radu Rebeja, Secretar de Stat la Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici,  Consilierul președintelui Republicii Moldova în domeniul Educației, Culturii și Cercetării, Nicolae Piatac, Vicepreședintele Comitetului Olimpic și Sportiv din Moldova, Constantin Rusnac, Secretar General al Comisiei Naţionale a Republicii Moldova pentru UNESCO, Mircea Cojocari, Şeful Compartimentului Administrativ-Protocol al FMF, Constantin Scripnic, Directorul Futsal Arena FMF, Serghei Afanasenco Președinte al Asociației persoanelor cu dizabilități „Invasport”, Eduard Ciobanu, Președintele Asociației Presei Sportive din Moldova.

Image
Text

Evenimentul a avut ca scop integrarea tinerilor și copiilor cu capacități fizice limitate în societate prin intermediul sportului. Festivalul „Posibilități echitabile în sport” este un proiect finanțat de organizații neguvernamentale cu susținerea ambasadorului special UNESCO și a Comisiei Naționale pentru UNESCO a Republicii Moldova, în colaborare cu Asociația Obștească a persoanelor cu dizabilități „Invasport”.

Image
Video