Grassroots

Festivalul fotbalistic „ÎMPREUNĂ suntem o echipă!” (video)

News Details
Text

Peste o sută de copii din opt comunități de pe ambele maluri ale râului Nistru au participat în perioada 12-13 mai la Festivalul fotbalistic „ÎMPREUNĂ suntem o echipă!”. Evenimentul s-a desfășurat la Complexul Școlii Sportive pentru Copii și Juniori din Grigoriopol și a adunat echipe din localități în care, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, au fost modernizate instituții educaționale și sportive: Varnița, Șerpeni, Roșcani, Tănătari, Chircăiești, precum și Grigoriopol, Blijnii Hutor și Dubăsari.

La ceremonia de deschidere a Festivalului au fost prezenți reprezentanții Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Marco Gemmer și Fabien Schaeffer, Maxim Cataranciuc, managerul Programului "Susținerea măsurilor de promovare a încrederii". 

Buna organizare a evenimentului a fost asigurată de Valentin Chicu, Coordonator de proiecte Grassroots FMF, Serghei Ursul, Manager al Oficiului de Dezvoltare FMF, regiunea Est, Iurii Covtun, Coordonator Competiții al Oficiului de Dezvoltare FMF, regiunea Est.

„Oriunde ai juca fotbal, regulile sunt mereu aceleași. Cel mai important lucru pe care vi-l oferă acest eveniment este posibilitatea de a vă lega prietenii” a declarat Marco Gemmer, șef adjunct al secției proiecte și cooperare tehnică a Delegației UE în Republica Moldova.

„Acest festival nu are învingător. Fiecare echipă a fost premiată cu medalie, diplome și cupe. Astfel, vrem să le transmitem principiile fundamentale ale fotbalului: respectul, prietenia și solidaritatea”, a menționat Valentin Chicu.

Programul Festivalului a inclus și activități distractive. Seara, după competiție, copiii au avut parte de un rug de tabără și concursuri. 

Principalul obiectiv al proiectului a constat în crearea unor condiții optimale de dezvoltare, promovare și monitorizare a sportului în localitățile de pe ambele maluri ale râului Nistru prin intermediul evenimentelor sportive comune.

Festivalul fotbalistic „ÎMPREUNĂ suntem o echipă!” a fost realizat de Federația Moldovenească de Fotbal în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Principalul obiectiv al proiectului a constat în crearea unor condiții optimale de dezvoltare, promovare și monitorizare a sportului în localitățile de pe ambele maluri ale râului Nistru prin intermediul evenimentelor sportive comune.
 

Image
Image
Image
Video