Competiţii

FC Fălești a primit cupa de campion al Diviziei B Nord (video)

News Details
Video
Text

Campioana Diviziei B Nord, FC Fălești a serbat în week-end promovarea matematică în Divizia A (Notă: pentru a juca în sezonul viitor în Divizia A, FC Fălești trebuie să treacă procesul de licențiere al FMF).

Evenimentul s-a petrecut într-un local din Fălești, în prezența conducerii raionului. Concomitent a avut loc și ceremonia de premiere a jucătorilor și stafului tehnic cu medaliile de campioni, care le-au fost decernate de Vlad Cebotari, inspector federal FMF.

Conducerea clubului din Fălești a anunțat că în scurt timp stadionul din localitate va fi renovat, iar echipa intenționează să joace din sezonul viitor în Divizia A.
Ultima dată Fălești a avut echipă în Divizia A în sezonul 1997/98, când s-a clasat pe ultimul loc, 14. De atunci formația făleșteană a evoluat doar în Divizia B.

Formația Cristalul Fălești a fost una dintre cele 12 echipe, care au participat la prima ediție a campionatului Moldovei, Superliga 1992. Atunci echipa făleșteană s-a clasat pe locul 11. În total, Fălești a jucat 4 sezoane consecutive în elita fotbalului moldovenesc, până în anul 1995. Cea mai bună clasare a înregistrat-o în sezonul 1993/94, când a ocupat locul 10.

Image
Image
Image