Selecționate

Engin Firat, singurul candidat la postul de selecționer al Moldovei

News Details
Text

Antrenorul turc Engin Firat (49 ani) este singurul candidat la postul de selecționer al Naționalei Moldovei. Candidatura acestuia a fost propusă astăzi la Comitetul Executiv de către vicepreședintele FMF, responsabil de echipele naționale, Dragoș Hîncu.

Comitetul Executiv l-a omologat pe președintele FMF, Leonid Oleinicenco, să examineze candidatura lui Engin Firat și să emită o decizie finală în cursul acestei săptămâni.

Engin Firat a activat până în prezent la mai multe echipe din Turcia și Germania, în calitate de antrenor principal sau secund. Cele mai cunoscute dintre ele sunt Fenerbahce, Samsunspor sau Eintracht Frankfurt. În perioada 2007-08 a fost secundul lui Ali Daei la selecționata Iranului.

Ultima dată Firat a antrenat în SUA, la echipa FC Dallas City.

În cazul în care candidatura lui va primi aviz pozitiv, Engin Firat va semna un contract valabil până la finalul ciclului preliminar Euro 2020. Firat ar urma să debuteze pe banca tehnică a Moldovei pe 14 noiembrie, la Paris, împotriva Franței.

Tot astăzi, Comitetul Executiv a decis rezilierea contractului de interimat cu antrenorul Semion Altman, în urma recomandării Comitetului de Antrenori al FMF.

Image