Selecționate

Denis Rusu: „S-a împlinit un vis!”

News Details
Text

Portarul Denis Rusu a debutat joi la Naționala Moldovei, la vârsta de 29 de ani. Goalkeeperul de la Poli Iași se află de mai mult timp în vizorul Echipei Țării, însă abia selecționerul Engin Firat l-a inclus în 11-le de început, în amicalul cu Suedia. Denis Rusu a vorbit pentru site-ul FMF despre debutul la Națională, despre selecționerul Firat și despre echipa de club la care joacă.

Despre Națională
Prima dată am fost convocat la Naționala Moldovei în anul 2014, când jucam la Zimbru și am câștigat Cupa și Supercupa Moldovei. Nici atunci și nici mai târziu n-am apucat să joc vreun minut la selecționată. Când am aflat că voi juca contra Suediei? În ziua meciului, cu câteva ore înainte de joc, selecționerul Engin Firat a convocat o ședință cu fundașii titularizați și cu portarul...
Orice jucător visează să joace la Naționala țării sale. Astfel, s-a împlinit un vis de-al meu, deoarece demult așteptam debutul la Națională. Acum sunt fericit.
Îmi pare doar rău că n-am obținut un rezultat pozitiv cu Suedia, mai ales că a fost un joc echilibrat, iar adversara n-a avut multe ocazii de gol. Am dominat spre sfârșitul reprizei a doua, dar n-am reușit să dăm gol. Cred că rezultatele vor veni pe parcurs. Acum noi încercăm să închegăm o echipă competitivă.

Despre Engin Firat
Este o personalitate, care ne încurajează mereu și încearcă să ne motiveze. Avem un grup de jucători buni, dar parcă ceva ne lipsește. Engin ne spune să nu ne fie frică de adversar, să controlăm mai bine balonul, să fim mai responsabili. El încearcă să schimbe mentalitatea noastră...

Poli Iași
Transferul de la Zimbru la Poli Iași a fost un pas înainte în cariera mea de jucător. Campionatul României nu se compară cu cel din Moldova. Sunt apreciat la Iași de suporteri și colegii de echipă. Simt susținerea soției Angela și a părinților noștri. La început am avut o perioadă bună, jucam meci de meci, dar acum s-au schimbat puțin lucrurile, am jucat mai puțin în această ediție de campionat. În pauza de iarnă voi face tot posibilul să demonstrez antrenorului că merit să fiu titular.

Image