FMF

Congresul UEFA

News Details
Text

Joi, 7 februarie 2019, în capitala Italiei, Roma, își desfășoară lucrările cel de-al 43-lea Congres Ordinar UEFA.

Slovenul Aleksander Čeferin a fost reales Președinte UEFA și va conduce forul fotbalistic european în următorii patru ani, el fiind al șaptelea conducător din istoria UEFA. El a fost ales în această funcție în septembrie 2016.

Delegații Federației Moldovenești de Fotbal la Congresul UEFA l-au felicitat pe Aleksander Čeferin cu ocazia realegerii sale în această funcție. 

În cadrul Comitetului Executiv al UEFA pentru următorii patru ani au fost aleși Sandor Csanyi, Luis Rubiales, Davor Suker, Fernando Gomes, Jesper Moller Christensen, Armand Duka, Andrii Pavelko și Florence Hardouin. De asemenea, Greg Clarke, Sandor Csanyi, Reinhard Grindel au fost aleși în Consiliul FIFA pe un termen de 4 ani, iar Fernando Gomes și Georgios Koumas - pe un termen de 2 ani.

FMF a fost reprezentată la Congresul UEFA de către Pavel Cebanu, Președinte, Nicolae Cebotari, Secretar General, și Adrian Ixari, Șef al Departamentului Internațional, și în calitate de observator Leonid Oleinicenco, Director Executiv.
    
Următorul Congres UEFA va avea loc pe 3 martie 2020 la Amsterdam, Olanda.
 

Image
Text

Tot astăzi, vor fi aleși 8 membri noi în cadrul Comitetului Executiv al UEFA pentru următorii patru ani, precum și cinci membri ai Consiliului FIFA. 

FMF este reprezentată la Congresul UEFA de către Pavel Cebanu, Președinte, Nicolae Cebotari, Secretar General, Adrian Ixari, Șef al Departamentului Internațional, și în calitate de observator, Leonid Oleinicenco, Director Executiv.

Image
Image