FMF

Congresul FIFA

News Details
Text

În zilele de 12 și 13 iunie 2018, în capitala Rusiei, Moscova, își desfășoară lucrările cel de-al 68-lea Congres FIFA.

Cu un cuvânt de salut către participanți s-a adresat Gianni Infantino, Președintele FIFA.

În cadrul întrunirii au fost discutate diferite aspecte care vizează activitatea forului fotbalistic mondial.

Cel mai important punct în agenda Congresului a fost votul pentru desemnarea gazdei turneului final al Cupei Mondiale FIFA 2026. În urma votării, Comitetul Unificat Canada – SUA – Mexic a cîștigat dreptul de găzduire a Campionatului Mondial de Fotbal FIFA din 2026, cu 134 voturi. Moldova a votat candidatura comună a celor 3 state nord-americane. Candidatura Marocului a adunat 65 voturi.

Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată la Congresul FIFA de către Pavel Cebanu, Președinte, Nicolae Cebotari, Secretar General, și Adrian Ixari, Șef al Departamentului Internațional.

Cu o zi mai devreme, a avut loc tradiționalul turneu la fotbal cu participarea echipelor FIFA, Federației de Fotbal din Rusia si a celor șase confederații. În componența echipei UEFA au jucat Pavel Cebanu și Nicolae Cebotari, alături de Levan Kobiashvili, Președintele Federației de Fotbal din Georgia, Davit Mujiri, Secretar General al Federației de Fotbal din Georgia, Davor Suker, Președintele Federației de Fotbal din Croația, Dejan Savicevic, Președintele Federației de Fotbal din Muntenegru, Luis Figo, Tomas Danilevicius, Președintele Federației de Fotbal din Lituania,Kaspars Gorkss, Președintele Federației de Fotbal din Letonia, Ilcho Gjorgjioski, Președintele Federației de Fotbal din Macedonia, Zbigniew Boniek, Președintele Federației de Fotbal din Polonia și alții.

Următorul Congres electiv al FIFA va avea loc în iunie 2019 la Paris, Franța.

Image
Image