FMF

Campionatul european între angajaţii sistemelor penitenciare (video)

News Details
Text

În perioada 18-22 iunie, Centrul de Pregătire al Selecţionatelor Moldovei de la Vadul lui Vodă a găzduit Campionatul european de fotbal între angajaţii sistemelor penitenciare (EURO4PRISON2018), ajuns la ediţia a 14-a.
 
La competiţia organizată de Administraţia Naţională a Penitenciarelor în colaborare cu Federaţia Moldovenească de Fotbal au participat opt ţări: Slovacia, România, Cehia, Turcia, Estonia, Polonia, Bulgaria şi Republica Moldova.

Campioană a devenit Cehia, care a devansat pe podium echipele  Poloniei, respectiv a Moldovei. 

La ceremonia de premiere au fost prezenţi Nicolae Eşanu, Secretarul de Stat al Ministerului Justiţiei, Aureliu Suhan, Directorul interimar al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, Directorul adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Alexei Brăducean-Dulgher, Preşedintele Asociaţiei de fotbal „Nistru-DIP”, alți oaspeți şi oficiali. Forul fotbalistic naţional a fost reprezentat de către Ruslan Berzoi, Vicepreşedinte, Igor Soltanici, Inspector Federal, Alexandru Zaharia, Specialist Securitate.

Prima ediţie a Campionatului European de Fotbal între echipele sistemelor penitenciare s-a desfăşurat în anul 1991, fiind găzduit de Marea Britanie. Ţara noastră participă la competiţia continentală începând cu anul 2012. La ultima ediţie, din Franţa, Moldova s-a clasat pe locul 3.

Image
Image
Video