FMF

Al XVII-lea Congres Ordinar al FMF (video)

News Details
Text

Pe 25 ianuarie 2019, în sala Complexului Sportiv Futsal Arena FMF situat în comuna Ciorescu, a avut loc cel de-al XVII-lea Congres Ordinar al FMF. Cu un mesaj de salut către delegați a venit Pavel Cebanu, Președintele Federației Moldovenești de Fotbal. Totodată, a fost ținut un moment de reculegere în memoria personalităților fotbalului moldovenesc, care au trecut în neființă în perioada martie 2018 – ianuarie 2019.

De asemenea în fața asistenței au luat cuvântul Igor Șarov, Secretar de stat al Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Bjorn Vassallo, Director FIFA al Asociațiilor Naționale din Europa, Denis Bastari, Manager UEFA al Programului HatTrick.

La eveniment au mai fost prezenți Nicolae Piatac, Vicepreședintele Comitetului Olimpic și Sportiv, Ivan Scripnic, Primarul com.Ciorescu, Constantin Tampiza, al doilea Președinte al FMF, veterani, alți oficiali.

Pavel Cebanu a prezentat informația provizorie că Congresul a întrunit cvorumul necesar, iar în continuare au fost votate componențele comisiilor de validare, numărare și secretariatului. Membrii comisiilor de validare și numărare au prezentat declarația că Congresul a fost convocat și compus în conformitate cu prevederile Statutului FMF. A fost aprobată Agenda celui de-al XVII-lea Congres Ordinar al FMF, precum și Procesul verbal al ședinței Congresului nr.XVI al FMF din 7 martie 2018.
 

Image
Text

Delegații Congresului au votat unanim aprobarea hotărârilor Comitetului Executiv al FMF nr.72 din 14.03.2018; nr.88 - 98 din 10.08.2018 referitor la afilierea și excluderea unor membri.

În continuare, Congresul a aprobat Raportul de activitate al Președintelui și Comitetului Executiv al FMF pentru anul 2018 prezentat de Pavel Cebanu. De asemenea, au fost prezentate dările de seamă ale Comitetelor FMF, a fost aprobat raportul financiar și organului de audit pentru anului 2018.

Ruslan Berzoi, Vicepreședintele FMF, a oferit o prezentare amplă despre Strategia de finanțare a Asociațiilor de Fotbal și Cluburilor de Fotbal membri ai FMF de la bugetul de stat și bugetul autorităților publice locale și centrale de specialitate. Ulterior, delegații au aprobat hotărârea Comitetului Executiv al FMF nr.115 din 07.12.2018 cu privire la bugetul FMF pentru 2019.

Totodată, au fost aprobate modificările la statutul FMF și Regulamentul de Organizare și Desfășurare a Congresului FMF în redacție nouă.

Pentru merite deosebite în dezvoltarea și promovarea fotbalului moldovenesc “Ordinul de Merit” al FMF a fost decernat lui Valeriu Plopa, Alexandr Veriovkin, Nicolae Fachira, Nicolai Moseac, Serghei Cebotari, Anatolii Dudun, Serghei Sapunji și Mihail Andronic.

Delegații au votat hotărârea ca următorul Congres al FMF să se desfășoare în perioada ianuarie – aprilie 2020.

Video
Video