FMF

UEFA RECONFIRMĂ SUPORTUL PENTRU DEZVOLTAREA FOTBALULUI MOLDOVENESC

News Details
Text

Aflat la Istanbul în calitate de invitat al UEFA cu ocazia disputării Supercupei Europei la fotbal, Leonid Oleinicenco, Președintele FMF, a avut mai multe întâlniri cu oficialii UEFA în cadrul cărora au fost coordonate un șir de activități comune pentru a asigura dezvoltarea sustenabilă a fotbalului moldovenesc.

Michele Uva, Vicepreședintele UEFA, l-a asigurat pe Președintele FMF de întregul suport al forului european în elaborarea și implementarea strategiei fotbalului moldovenesc pe termen mediu.

Zoran Laković, Directorul Departamentului Asociații Naționale, a confirmat suportul logistic din partea UEFA pentru ridicarea calității managementului în cadrul competițiilor profesioniste prin conceptul ”Community Development Officer” inițiat de curând. De asemenea, FMF a primit susținerea necesară pentru organizarea unor competiții internaționle în comun cu FRF, la nivel de copii și juniori. Oficialii au discutat elaborarea sistemului de desfășurare a competiției, precum și posibilitatea implicării altor țări din regiune.

Leonid Oleinicenco s-a întâlnit și cu Alexandru Epureanu, jucător al echipei naționale a Moldovei, care evoluează pentru  Istanbul Bașakșehir. Revenit după o accidentare, Alexandru urmează acum un program de restabilire fizică individuală și este sub semnul întrebării participarea lui în meciurile din luna septembrie din cadrul preliminariilor EURO 2020, cu Islanda și Turcia. În schimb, șeful forului fotbalistic l-a rugat pe Alexandru să vină în cantonamentul selecționatei pentru a susține echipa țării.