Grassroots

Suport internațional pentru proiectele sociale FMF

News Details
Text

Proiectele sociale fotbalistice din Moldova ar putea avea susținerea fundațiilor internaționale. Despre aceasta s-a discutat în cadrul întâlnirii de lucru dintre o delegație din Suedia condusă de fostul internațional suedez Anders Limpár, membru al fundației clubului Arsenal Londra, ambasador al fundației suedeze ViLirare și conducerea FMF.

Anders Limpár este fost internațional suedez, care a câștigat cu naționala țării sale bronzul Campionatului European din 1992 și a Campionatului Mondial din 1994. El a devenit cunoscut după câțiva ani de succes petrecuți în campionatul Angliei, la echipele Arsenal Londra și Everton. În prezent, Anders Limpár promovează valorile sociale prin intermediul fotbalului la nivel internațional, participând activ la diverse acțiuni și proiecte de caritate din numele clubului londonez sau a fundației ViLirare, din care fac parte peste 400 de glorii ale fotbalului suedez.

La întâlnire au participat Alexandru Golban, director al selecționatelor specializate FMF, care a vorbit despre dezvoltarea fotbalului feminin în țara noastră. Svetlana Patraș, coordonatorul Proiectului OFFS a prezentat mai multe informații despre proiectul Open Fun Football Schools, susţinut de Guvernul Suediei, iar Diana Bulgaru, manager proiecte Grassroots FMF a oferit mai multe detalii despre acțiunile ce vin să sprijine copiii cu necesități speciale sau cei din familii social-vulnerabile.

În cadrul discuțiilor cu Nicolae Cebotari, secretar general al FMF, oaspeții din Suedia și-au manifestat intenția de a susține unele proiecte sociale desfășurate cu suportul forului fotbalistic național.

Image
Image
Image