Open Fun Football Schools

Protecția copiilor în sport

News Details
Text

Organizația elvețiană de ajutorare a copiilor, Terre des hommes Moldova (Tdh), și Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) vor contribui la un climat mai favorabil și la o mai bună respectare a drepturilor copiilor în sport - acesta este obiectul acordului de colaborare semnat recent privind implementarea proiectelor și realizarea inițiativelor comune în domeniul protecției copilului între cele două instituții.

Image
Text

Fundația Terre des hommes este dedicată, la nivel mondial, să protejeze copiii împotriva abuzurilor de orice fel. Tdh recunoaște faptul că sportul are puterea de a fi o forță unificatoare pentru bine în societate în moduri în care puține alte lucruri o pot face, în special pentru copii. Pornind de la premisa că sportul trebuie să fie sigur pentru copii, Tdh a dezvoltat parteneriate puternice cu organizații sportive, precum UEFA, pentru a dezvolta împreună nivelul protecției copilului și sportului.

În acest context, Tdh Moldova a semnat acordul de colaborare cu FMF, prin care acestea își propun să-și consolideze eforturile de promovare și protecție a drepturilor copilului, urmărind respectarea drepturilor fundamentale ale copilului, prevenirea combaterii tuturor formelor de violență, neglijență, exploatare și trafic față de copii.

În continuare, Terre des hommes și Federația Moldovenească de Fotbal urmează să stabilească un plan de acțiuni, în cadrul căruia Tdh va sprijini nevoile sociale ale copiilor prin consolidarea capacităților profesioniștilor care interacționează cu copiii și, în funcție de necesitate, urmând să ofere consultanță, expertiză și recomandări privind activitățile și proiectele FMF care îi vizează pe copii. La rândul său, Federația va corela activitățile sale cu proiectele Tdh și va asigura implicarea FMF în proiectele și activitățile organizației.â

Terre des hommes este cea mai importantă organizație elvețiană de ajutorare a copiilor. Fondată în 1960, organizația participă anual la eforturile internaționale dea îmbunătăți calitatea vieții a milioane de copii vulnerabili din întreaga lume. Tdh activează în Republica Moldova din 2004, fiind dedicată protecţiei copiilor. Programele Tdh sunt orientate spre asigurarea ca toți copiii din țară să beneficieze de un sistem care le poate garanta protecția, dezvoltarea și participarea la evenimentele sociale, educaționale, culturale și de sănătate care îi influențează.