Open Fun Football Schools

Protecția copiilor, obiectiv important al FMF

News Details
Text

Școala de fotbal Open Fun trece la o nouă etapă de dezvoltare. De la organizarea evenimentelor pentru copii și crearea unui mediu bun și sigur, unde aceștia pot crește, prospera și avansa, ne extindem la protecția și prevenirea violenței, neglijării, abuzului sexual, traficului etc. Astfel noul obiectiv al Proiectului Open Fun Football Schools devine protecția copilului. 

Timp de câteva luni, grupul de lucru al Departamentului Grassroots FMF a studiat fenomenul abuzurilor asupra copiilor în Republica Moldova. Iar săptămâna aceasta am făcut totalurile împreună cu doamna Hanne Lund Madsen, coordonator de program la CCPA/OFFS  din Danemarca. 

Împreună cu oaspetele nostru am făcut mai multe vizite de lucru la partenerii locali și internaționali cu sedii la Chișinău, organizații care se ocupă cu drepturile copiilor, cu scopul de a-i informa despre noul proiect și despre intențiile noastre. 

În cadrul întrevederilor, grupul de lucru OFFS a purtat discuții despre noul obiectiv al școlii Open Fun cu doamna Angela Munteanu (UNICEF), doamna Angela Frunze (PNUD), doamnele Olga Socican și Natalia Gaidibadi (IGP) și cu doamna Daniela Vidaicu (Ambasada Suediei). 

Astfel, la prima etapă OFFS intenționează să organizeze cursuri pentru antrenori, cu scopul implimentării codului de conduită în raport cu copiii. Ne dorim să instruim antrenorii astfel încât, aceștia să aibă o altă abordare față de copii, felul cum li se adresează și să nu-i abuzeze psihic și fizic.

Un alt scop pe termen scurt este să îngrădim terenurile de fotbal pe care se antrenează și joacă copiii, astfel încât să le asigurăm protecția maximă. 

La fel, vom crea un cod de conduită pentru antrenori și pentru copii, care va fi semnat și respectat în cadrul tuturor școlilor și a programelor FMF.

Proiectul CCPA/OFFS este implementat în ţara noastră de către organizaţia neguvernamentală CCPA  din Danemarca şi FMF din anul 2006, de asemenea fiind susţinut de Guvernul Suediei.

Image