Grassroots

Proiectul internațional "Fotbal pentru Prietenie"

News Details
Text

Joi, 31 mai, tinerii ambasadori câștigători ai proiectului internațional pentru copii "Fotbal pentru Prietenie" au fost în vizită la sediul Federației Moldovenești de Fotbal. Nicolae Sulă și Valentin Carp vor reprezenta Moldova la meciul de deschidere a Campionatului Mondial de Fotbal FIFA 2018, unde se vor reuni cu ceilalți ambasadori ai proiectului din 211 țări, dar și vor întâlni personalități din lumea fotbalului.

Pentru succesele obținute, copiii au fost felicitați de către Pavel Cebanu, Președintele FMF, Nicolae Cebotari, Secretar General FMF, și Ruslan Berzoi, Vicepreședinte FMF, iar la final s-au ales cu cadouri din partea forului fotbalistic.

La eveniment au mai participat Liudmila Lazovik, Directorul AGT-Media, Evghenii Mazalev, Reprezentant AGT-Media, Veaceslav Perju, Purtător de cuvânt Agenția de știri Sputnik Moldova, Dumitru Chitoroagă, Jurnalist, Valentin Chicu, Manager Grassroots FMF. 

Concursul de selecție a fost organizat de către Agenția de știri Sputnik Moldova, în parteneriat cu Federația Moldovenească de Fotbal, sub egida FIFA şi a partenerului general Compania ”Gazprom”.

Programul internațional de responsabilitate socială "Fotbal pentru Prietenie" este implementat începând cu anul 2013. Programul aduce împreună copii cu naționalitate, sex și abilități fizice diferite. Prietenia, pacea și egalitate sunt valori-cheie promovate de către participanții în programul Fotbal pentru Prietenie. Obiectivul programului este dezvoltarea toleranței și respectului pentru diferite culturi și naționalități între copiii din diferite țări. Valorile-cheie promovate de participanți sunt: prietenia, egalitatea, dreptatea, sănătatea, pacea, loialitatea, victoria, tradițiile şi onoarea.
 

Image