Grassroots

Prestație excelentă la Jocurile Mondiale Special Olympics 2019 (video)

News Details
Text

Moldova a avut o prestaţie excelentă la Jocurile Mondiale de vară Special Olympics, care au avut loc în perioada 14 -21 martie în orașul Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite..

Cu sprijinul forului fotbalistic naţional, ţara noastră a cucerit medalia de aur în proba mini-fotbal, concursul pe echipe, repurtând 3 victorii în cele 4 meciuri disputate.

Image
Image
Text

Rezultate remarcabile au mai obţinut Alexei Zanoga (argint la nataţie), Daria Cornilov și Marina Railean (aur, respectiv bronz, la bocce).

Federaţia Moldovenească de Fotbal aduce sincere felicitări întregului lot naţional, conducător fiind Alexandra Danilenco, Preşedintele Special Olympics Moldova.

La revenirea acasă, pe Aeroportul Internaţional Chişinău delegaţia Moldovei a fost întâmpinată de către oficiali, rude şi prieteni. FMF a fost reprezentată de către Mircea Cojocari, Şeful Departamentului Protocol Administrativ.

Începând cu anul 1999, forul fotbalistic susţine mişcarea „Special Olympics" Moldova, care are ca scop integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, oferindu-le şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi a competiţiilor sportive.

La Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics 2019 au participat în total 7500 de sportivi din 190 de ţări care vor concura la 24 discipline sportive.

Video