International

NAȚIONALA. CUM I-A PĂCĂLIT RAȚĂ PE COCOȘI

News Details
Image
Text

După golul marcat pe Stade de France, Vadim Rață a devenit al doilea fotbalist moldovean, care marcat în poarta campioanei mondiale, Franța, după Vladimir Ambros. Ofițerul de presă al FMF, Victor Daghi a stat de vorbă cu jucătorul Chindiei Târgoviște și ne prezintă detalii inedite din viața lui Vadim Rață.

Marian Aioani, Nostradamusul de la Tîrgoviște
“Este greu de crezut, dar cu o zi înainte de meci am vorbit cu colegul meu de la Chindia, portarul Marian Aioani, fost component al selecționatei de tineret a României”, povestește Vadim Rață pentru fmf.md. 
„El mi-a urat succes și a zis că voi da gol pe Stade de France. Am râs cu poftă și m-am amuzat ce glumă tare a făcut Marian. Dar, iată că s-a adeverit pronosticul lui Aioanei... 
Sincer, n-am crezut că voi marca contra francezilor. Am sperat că putem face un meci bun și am crezut în șansele noastre. La Națională avem jucători valoroși și important era să ne insufle cineva încredere în forțele noastre. Antrenorul Engin Firat a încercat din răsputeri acest lucru și, consider, că i-a reușit. E păcat că nu am acumulat puncte în ultimele 2 meciuri.”

Cum l-a păcălit Rață pe fundașul Barcelonei
”Cred că fundașul francez Lenglet (FC Barcelona) a fost prea încrezut în forțele sale la faza golului din minutul 9. El a încercat să-i întoarcă cu capul balonul lui Mandanda. L-am incomodat, chiar mi s-a părut că fundașul Barcelonei s-a dezechilibrat nițel la un moment dat și m-am trezit cu mingea la picior. Am înțeles că e șansa mea să șutez și peste câteva clipe am nimerit în brațele coechipierilor.”

Gol cu dedicație pentru soția Oxana
”Vreau să-i dedic soției mele Oxana golul marcat în poarta lui Mandanda. Ea este mereu alături de mine, la bine și la rău. Am făcut cunoștință cu Oxana acum nouă ani, când studiam la liceul „Lucian Blaga” din Tiraspol, în perioada când jucam la Sheriff. A fost dragoste de la prima vedere. Am început să ne întânim, să petrecem timpul împreună, ca pe 8 august 2019 să facem un pas firesc - să ne căsătorim. O iubesc foarte mult, iar Oxana a trebuit să renunțe la afacerea ei din Moldova pentru a merge cu mine la Târgoviște.”

Am așteptat convocarea la Națională
”Ultima dată am fost convocat la Naționala Moldovei anul trecut, în februarie, pentru meciul amical cu Arabia Saudită. Îmi amintesc că am pierdut cu 0-3, iar eu am jucat în ultimele 25 de minute. Probabil, selecționerul de atunci, Alexandru Spiridon n-a rămas impresionat de evoluția mea și n-a mai apelat la mine. Recunosc, nu eram pregătit, deoarece nu am fost la cantonamente cu echipa și sezonul încă nu începuse.

Am așteptat să fiu din nou convocat la Națională înaintea dublei cu Andorra și Albania, simțeam că pot fi chemat. Într-adevăr, sunt mulți jucători, care merită să joace la Națională, dar trebuie să recunoaștem că nivelul campionatului României este mai bun decât cel al Moldovei. Ca să fiu înțeles corect, avem jucători buni în campionatul Moldovei, dar aici se joacă într-un tempou mai scăzut. Iar în momentul în care ajungi să joci meciuri internaționale, este mai greu să te adaptezi la un alt ritm de joc.

Mă simt foarte bine la Naționala Moldovei. Avem un colectiv bun, unit, dornic de rezultate bune și sunt convins că aceste rezultate vor veni.”
 

Image
Image