FMF

Mesajul președintelui FMF, Leonid Oleinicenco, de Ziua Mondială a Fotbalului

News Details
Text

 În fiecare an, pe 10 decembrie, oamenii pasionați de sportul rege serbează Ziua mondiala a fotbalului. Comunitatea internațională plătește tribut acestui sport, care pentru multe sute de milioane nu este doar un joc, ci un mod de viață. 

Nimeni nu poate spune cu exactitate când și unde a apărut jocul de fotbal. Unii spun că în China. Alții susțin că în Grecia antică sau Roma. Însă patria fotbalului este considerată Anglia. Anume în Albion s-au disputat primele meciuri înregistrate oficial și s-au organizat primele competiții de fotbal. 

În Republica Moldova prima atestare a unui meci de fotbal a avut loc în anul 1910. De la echipa gimnaziștilor și liceenilor din Chișinău, via Viteaz, Sporting, Maccabi în perioada interbelică, apoi Dinamo, Burevestnik, Nistru în perioada sovietică și până la Zimbru, Tiligul, Sheriff în era modernă – fotbalul moldovenesc a evoluat, pas cu pas, indiferent de greutățile prin care a trecut. 

Fotbalul ne-a unit și ne unește pe toți. De aceea Federația Moldovenească de Fotbal vă îndeamnă de Ziua Mondială a Fotbalului (World Football Day) să ne consolidăm forțele, cei care iubim acest joc și să contribuim cu toții la dezvoltarea și promovarea fotbalului în țara noastră.
Doar toți împreună suntem o forță. Hai, Moldova!

Image