International

Jucăm amical cu Suedia! Selecționerul Firat a anunțat lotul

News Details
Text

Naționala Moldovei va juca un meci amical în compania reprezentativei Suediei. Partida este programată pentru 9 ianuarie, la Doha, Qatar. 

Suedia este una dintre selecționatele calificate la turneul final al Campionatului European din 2020. Scandinavii se clasează pe lolcul 17 în clasamentul FIFA. 

Leonid Oleinicenco, președinte FMF: ”Ținem cont de doleanțele suporterilor noștri și, cum am promis, organizăm mai multe meciuri cu echipe de top din Europa. Suedia este o echipă de top, calificată la Euro 2020, la fel ca și Rusia, cu care vom juca pe 31 martie, la Chișinău. Vreau să vă mai spun că în prezent suntem în negocieri pentru încă cel puțin un meci de verificare, pe care Naționala urmează să-l dispute în această iarnă. Vom veni cu informații suplimentare atunci când vom avea confirmarea.”

Engin Firat, selecționer Moldova: ”Echipa se va convoca pe 5 ianuarie, la Chișinău. A doua zi vom pleca spre Qatar. Pe 9 ianuarie vom juca meciul amical cu Suedia, iar pe 11 ianuarie ne întoarcem acasă. 
În lotul ales de mine am inclus câțiva jucători tineri. Nu voi convoca unii jucători, pe care deja îi cunosc, dar îmi doresc să-i testez pe unii băieți, care nu au această experiență. Îmi doresc să construiesc un viitor nou pentru Naționala Moldovei și nu-mi este frică să le dau șansă tinerilor să se afirme. 
De asemenea, trebuie să pregătesc Naționala pentru meciurile din Liga Națiunilor. Și pentru o bună pregătire către acest turneu trebuie să am la dispoziție nu numai 11 jucători, dar un lot compus din 40 de jucători. Toți acești jucători trebuie să cunoască cerințele mele - pregătirea tactică, starea psihologică pentru meciuri. Le voi da tuturor o șansă, iar cei care vor confirma vor juca în meciurile din Liga Națiunilor.”

Pentru acest amical, selecționerul Engin Firat a convovat 22 de jucători, însă lista poate suferi unele modificări din cauză că data de disputare a partidei nu face parte din calendarul FIFA și unele cluburi pot să refuze să-și lase jucătorii la Națională. 

Lotul Moldovei pentru meciul cu Suedia:

Portari: 
Nicolae Calancea (Dunărea Călărași, România)
Denis Rusu (Poli Iași, România)
Nicolae Cebotari (Sfântul Gheorghe Suruceni)

Jucători defensivi:
Igor Armaș (Voluntari, România)
Veaceslav Posmac (Sheriff Tiraspol)
Maxim Focșa (Sfântul Gheorghe Suruceni)
Artur Crăciun (Universitatea Cluj, România)
Vadim Dijinari (Sheriff Tiraspol)
Denis Marandici (Leiria, Portugalia)
Sergiu Plătică (Milsami Orhei)
Dinu Graur (Astra Giurgiu, România)

Jucători ofensivi: 
Andrei Cojocaru (Petrocub Hîncești)
Dan Taras (Petrocub Hîncești) 
Dan Spătaru (Liepaja, Letonia) 
Ion Nicolaescu (Shahter Soligorsk, Belarus)
Evgheni Cociuc (Sabail, Azerbaidjan) 
Cristian Dros (ASU Poli Timișoara, România) 
Vadim Rață (Chindia Târgoviște, România)
Artur Patraș (Zimbru Chișinău)
Alexandru Suvorov (Sfântul Gheorghe Suruceni)
Vladimir Ambros (Petrocub Hîncești)
Alexandru Boiciuc (Karpati Lviv, Ucraina)
 
Până în prezent Naționalele Moldovei și Suediei au jucat de șapte ori și de fiecare dată au învins suedezii. Vă prezentăm o statistică a meciurilor precedente:

1. 28.03.2001 Prel. CM-2002 MOLDOVA – Suedia 0-2
2. 06.06.2001 Prel. CM-2002 Suedia - MOLDOVA 6-0
3. 29.03.2011 Prel. CE-2012 Suedia - MOLDOVA 2-1
4. 03.06.2011 Prel. CE-2012 MOLDOVA – Suedia 1-4
5. 17.01.2014        amical        Suedia – MOLDOVA 2-1
6. 27.03.2015 Prel. CE-2016 MOLDOVA – Suedia 0-2
7. 12.10.2015 Prel. CE-2016 Suedia - MOLDOVA 2-0

Image