Grassroots

Jocurile Mondiale Special Olympics 2019 (video)

News Details
Text

Moldova va participa în perioada 14 -21 martie la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, care vor fi găzduite de orașul Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite. Delegaţia Moldovei alcătuită din 18 sportivi, care vor concura la diferite probe sportive, inclusiv fotbal. 

În dimineața zilei de 8 martie, lotul național al Moldovei a făcut deplasarea spre Abu Dhabi. Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor, Federaţia Moldovenească de Fotbal aduce sincere felicitări sportivelor din lotul naţional, conducător fiind Alexandra Danilenco, Preşedintele Special Olympics Moldova.

La ediția precedentă de la Los Angeles, SUA, Moldova a cucerit medalia de aur în proba fotbal, concursul unificat, câte 5 jucători în echipă. De asemenea, rezultate remarcabile au mai obţinut Pavel Ivanov şi Victor Vleju (medalii de aur la tenis), Alexei Zanoga (aur la nataţie), iar Alexandra Bilic şi Nicolae Gheţiu (argint la tenis de masă).

Începând cu anul 1999, forul fotbalistic susţine mişcarea „Special Olympics" Moldova, care are ca scop integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, oferindu-le şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi a competiţiilor sportive.

La Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics 2019 vor participa în total 7500 de sportivi din 190 de ţări care vor concura la 24 discipline sportive. 
 

Image
Image
Image
Video