International

Imnurile Moldovei și Turciei, interpretate de copiii de la corul Lia Ciocârlia (video)

News Details
Text

Pe 10 septembrie, Echipa Țării a jucat contra naționalei Turciei, pe stadionul Zimbru, în primul meci de acasă din această toamnă în cadrul preliminariilor EURO 2020. 

Jocul a adunat în tribune microbiștii într-o atmosferă spectaculoasă, iar cei mai devotați fani au cântat împreună cântece și au scandat mesaje de susținere pentru Echipa Țării.

Federația Moldovenească de Fotbal a pregătit o surpriză pentru spectatorii din tribune și cei, care au urmărit meciul în fața micului ecran: imnurile Moldovei și Turciei au fost intonate de 25 de copii talentați de la “Lia Ciocârlia”. 

Copiii de la Studioul Muzical-Coral „Lia Ciocârlia” din cadrul Centrului Republican pentru Copii și Tineret Artico din Chișinău au avut la dispoziție două săptămâni intense de pregătiri și repetiții, pentru a interpreta corect imnurile țărilor și, în special, cel al țării oaspete. Micuții susțin că le-a fost mai greu să învețe imnul țării, a cărei limbă nu o cunosc, dar anume acest amănunt a fost farmecul încercării - de a învăța dintr-o cultură nouă.  

„Pentru noi a fost o experiență cu totul nouă și mi se pare o idee minunată de a face un astfel de parteneriat cultural-sportiv. Totodată, copiii au avut posibilitatea să descopere melodicitatea unei alte limbi. Educația civică a copiilor și cunoașterea imnurilor altor țări încurajează respectul față de alte culturi și tradiții. A fost o experiență deosebită și, sperăm noi, de bun augur”, ne-a declarat Luminița Istrate, conducătoarea artistică a Studioului Muzical-Coral „Lia Ciocârlia”.

După intonarea imnului, copiii au rămas în tribune pentru a susține Echipa Țării alături de alți mii de oameni.

În cadrul preliminariilor EURO 2020 urmează alte două meciuri acasă: pe 14 octombrie cu Albania și pe 17 noiembrie cu Islanda.

Federația Moldovenească de Fotbal crede într-o idee națională, exprimată prin fotbal - crede în Echipa Țării, care poate să unească cetățenii în jurul unui sport. Pe teren și în tribune.

Fii alături de Echipa Țării! Susține Echipa Țării!

Image
Video