Grassroots

"Fotbal Pentru Prietenie"

News Details
Text

Programul "Fotbal Pentru Prietenie" în Republica Moldova și-a desemnat câștigătorii care vor merge la finala Ligii Campionilor! Acest proiect, desfășurat sub egida FIFA și UEFA pentru al doilea an consecutiv, este susținut și de Federația Moldoveanească de Fotbal.

În acest an Republica Moldova a obținut 4 cote de participare în cadrul programului Fotbal Pentru Prietenie. Trei copii născuți în perioada aprilie 2006-septembrie 2007, un portar, un mijlocaș și un atacant, au fost selectați la concursul organizat luni, 1 aprilie, la Clubul Sportiv Buiucani din capitală. Circa 40 de copii, legitimați la cluburile din Chișinău, Ungheni, Orhei, Edineț, au participat la etapa de selecție. 

Astfel, în baza crietriilor aplicate de programul Fotbal Pentru Prietenie au fost desemnați următorii câștigători: portar - Alexandru Targon (Dinamo Chișinău), fundaș - Dumitru Diacov (FC Getica, Chișinău), mijlocaș - Robert Rebeja (CF Măgdăcești, r-ul Criuleni), iar tânăra jucătoare, Eugenia Răilean (ȘS Orhei), membra lotului național Under 17 - a completat lista delegației. 

Deasemenea luni, 8 aprilie, cu începere de la ora 16-00, la Liceul "Leonardo Da Vinci" din capitală va fi organizat un concurs de selectare a tânărului jurnalist având anul nașterii obligatoriu în perioada aprilie 2006-septembrie 2007. Persoana câștigătoare va trebui să demonstreze abilități de comunicare și a scrie în limba engleză, prestanță în fața camerelor de vedere. Vor fi avantajați concurenții care au deja o experiență în domeniul jurnalismului fie în calitate de prezentatori TV sau a unor evenimente pentru copii inclusiv cei care au oferit interviuri într-o limbă de circulație internațională. 

Delegația Moldovei va participa la tabăra fotbalistică organizată la Madrid în perioada 28 mai - 2 iunie și vor urmări meciul finalei Ligii Campionilor. 

Pentru mai multe informații îl puteți contacta pe Dumitru Chitoroagă la numărul de telefon 078844114.