Grassroots

FMF te ajută să ajungi gratuit la finala Ligii Campionilor!

News Details
Text

FMF te ajută să ajungi gratuit la finala Ligii Campionilor de la Madrid din acest an!

Concernul ”Gazprom” în parteneriat cu FMF si UEFA, pentru al doilea an consecutiv va desfășura un program inedit în Republica Moldova și le va oferi de această dată tinerilor posibilitatea de a face parte din tabăra internațională de fotbal de la Madrid, inclusiv posibilitatea de a viziona din tribunele stadionului Wanda Metropolitano finala Ligii Campionilor. 

În acest an Republica Moldova a obținut 4 cote de participare în cadrul programului Fotbal Pentru Prietenie. Trei copii  cu anul nașterii aprilie 2006-septembrie 2007, de meserie portar, mijlocaș și un atacant vor fi selectați și vor participa la campionatul mondial al Fotbalului pentru Prietenie în perioada 28 mai-2 iunie 2019 care se va desfășura la Madrid.

Criteriile de selecție impuse de organizatori presupune nu doar prezența abilităților tehnice sau fizice, integrare în echipă, dar și capacitatea de a comunica în limba engleză și în fața camerelor video. Tinerii vor susține interviuri pentru presă și vor face parte din echipe mixte, având coechipieri de pe toate continentele. 

Pe lângă cei trei jucători va fi selectat și un adolescent care ar putea conduce antrenamente. Tânărul trebuie să aibă între 14-16 ani și să vorbească fluent engleza. 

De asemenea, programul oferă șansă și unui tânăr jurnalist în vârstă de 12-13 ani care a participat în cadrul unor emisiuni pentru copii sau are o experiență jurnalistică. Acesta urmează să prezinte o lucrare în limba engleză și să demonstreze cunoștințe elementare despre fotbal. 

Prima selecție a jucătorilor și antrenorului va avea loc luni 1 aprilie pe stadionul Clubului Sportiv pentru Copii și Tineret Buiucani din capitală, ora 15:00. 

Pentru mai multe informații îl puteți contacta pe Dumitru Chitoroagă la numărul de telefon 078844114.