FMF

COMUNICAT

News Details
Text

După anunțul făcut de Pavel Cebanu despre demisia din funcția de Președinte FMF, pe adresa sa vin multe mesaje din partea președinților și secretarilor generali ai asociațiilor nationale de fotbal din Europa, precum și altor oficiali.
Vă prezentăm mai jos mesajele expediate de Gianni Infantino, Președinte FIFA, și Aleksander Čeferin, Președinte UEFA (în original și varianta tradusă).

Președinte                                                                                                          /emblema FIFA/

Dlui Pavel Cebanu
Federația Moldovenească de Fotbal
Str. Tricolorului 39
2012 Chișinău
Moldova

Zurich, 24 Aprilie 2019

Stimate Domnule Președinte, Stimate Prieten,

Mulțumesc mult pentru scrisoarea dvs. din 22 aprilie, prin care ne-ați informat despre decizia dvs. de a demisiona din funcția de Președinte al Federației Moldovenești de Fotbal, începând cu 22 mai 2019.

Din numele comunității fotbalistice internaționale, vreau să vă felicit și să vă mulțumesc pentru angajamentul extraordinar și pentru toate proiectele în care v-ați implicat, nu doar la conducerea FMF timp de 22 de ani, dar și pentru binele fotbalului internațional.

Prin toate activitățile dvs., în calitate de membru al Comitetului de Fotbal FIFA, între anii 2007 – 2012, și membru al Comitetului de Organizare al Campionatului Mondial FIFA U-17, între anii 2012 – 2017, ați avut o contribuție importantă la dezvoltarea sportului nostru și promovarea fotbalului în lume,.

Țin să vă mulțumesc încă o dată pentru contribuția dvs. de neprețuit pentru sportul nostru iubit.

Vă doresc toate cele bune în viitor și sper să ne reîntâlnim în viitorul apropiat.

Cu respect

/semnătura/

Gianni Infantino

Text

____________________________________________________________________________

/emblema UEFA/                                                                                                  Aleksander Čeferin
Dlui Pavel Cebanu
Federația Moldovenească de Fotbal
Str. Tricolorului 39
Chișinău MD-2012 Moldova
                                                                                                                                     Nyon, 24 aprilie 2019

Stimate Domnule Președinte, Stimate Pavel,

Moldova a avut pe parcursul istoriei fotbaliști minunați. Ați fost unul dintre cei mai buni, recunoscut și de UEFA prin premiul ”Golden Player” (Jucătorul de Aur), acordat în timpul marcării jubileului din 2004 (n.r. 50 de ani de la fondarea UEFA).

În pofida succesului pe care l-ați avut în calitate de jucător, niciodată nu v-ați limitat la realizările deja înregistrate, iar abilitățile de lider manifestate pe terenul de fotbal v-au permis să construiți o carieră și mai impresionantă, în calitate de oficial de cel mai înalt nivel în fotbal. După șapte mandate de președinte al FMF, trebuie să fiți mândru de fundamentul solid pe care l-ați construit pentru fotbalul din Moldova și pentru succesul său în viitor.

Ați ridicat nivelul ligii naționale de fotbal și a selecționatei naționale, precum și ați făcut frumosul nostru joc disponibil și accesibil pentru toată lumea interesată să se bucure de acesta, ceea ce reprezintă totodată și cel mai important cadou pe care îl poate oferi fotbalul pentru societate.

Numai faptul că Moldova are o ligă de fotbal unită, în ciuda crizei politice continue, este
cea mai remarcabilă recunoaștere a modului în care sportul poate uni oamenii și îi poate ajuta să-și depășească temerile și diferențierile.

Familia Europeană de fotbal a fost mândră și onorată să aibă un partener de încredere în persoana dvs. pe parcursul a mai mult de două decenii.

Vă dorim toate cele bune în viitoarea dvs. carieră.

Cu respect,

UEFA