Selecționate

MARATONUL INTERNAŢIONAL CHIŞINĂU (VIDEO)

News Details
Text

Duminică, 1 octombrie, a avut loc cel de-al treilea Maraton Internaţional din Chişinău. Federaţia Moldovenească de Fotbal a susţinut acest eveniment, astfel printre miile de alergători s-au numărat jucătorii echipei naţionale de fotbal a Moldovei, Vadim Bolohan, Radu Mâţu, Vadim Paireli, Artiom Rozgoniuc, Dinu Graur, Andrei Cojocari şi Alexandru Antoniuc. 

Tot în cadrul maratonului, fotbaliştii noştri au susţinut campania de promovare a donării sângelui “Fă un pas de bunătate”. Acesta este un proiect comun cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sîngelui, susţinut de Federaţia Moldovenească de Fotbal, câteva cluburi de rugby şi sportivi din alte domenii.

La Maratonul Internaţional din Chişinău au participat peste 10.000 de oameni din Moldova, precum şi oaspeţi din alte ţări, care au alergat 1,5, 5, 10, 21 şi 42 km prin centrul Chişinăului. Sportivii de pe locurile premiante au avut parte de medalii şi diplome speciale, premii băneşti şi cadouri din partea organizatorilor. Fiecare participant la maraton (42 km 195 m), semimaraton (21 km) şi cursa de 10 km au primit la linia de finiş o medalie comemorativă.

Desfăşurarea maratonului internaţional are ca scop promovarea sportului şi modului sănătos de viaţă, dezvoltarea sportului de amatori în Moldova, precum şi stabilirea relaţiilor între amatorii sportului şi antrenori. Totodată, o cursă de alergări de o asemenea amploare poate atrage atenţia turiştilor şi sportivilor din întreaga lume asupra capitalei ţării noastre.

Video